Εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν τα πρώτα τους σχόλια μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων από τα Exit polls.

Άκης Σκέρτσος (κυβερνητικος εκπρόσωπος): «Τα exit polls δείχνουν μία σαφή τάση, μία ανανέωση της εντολής προς τη ΝΔ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητά η ελληνική κοινωνία. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε και θα περιμένουμε φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δική του δήλωση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων».

 

«Σωστό είναι να περιμένουμε τα εκλογικά αποτελέσματα, το 2019 έπεσε έξω το exit poll», είπε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης σε ένα πρώτο σχόλιο μετά την ανακοίνωση του exit poll βάση του οποίου η ΝΔ βρίσκεται μπροστά και μάλιστα με διαφορά που θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο.

«Εάν επιβεβαιωθεί το exit poll και πρέπει να τονίσω το εάν, να περιμένουμε τα πρώτα συγκεντρωτικά, να έχουμε ένα ασφαλές δείγμα, πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ», τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε υψηλά ποσοστά, ποσοστά αυτοδυναμίας και η μέση τιμή του εύρους 36 με 40 της τα δίνει.

Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία): «Προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι»
Γιώργος Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) : «Κακή βραδιά είναι σίγουρα, ήταν άλλοι οι στόχοι μας – Να περιμένουμε αρκετά ακόμα, άλλη είναι η διαφορά 6 μονάδων, άλλη των 12»

Τόνια Αντωνίου, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: «Όπως διαφαίνεται από τα πρώτα exiit polls, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει μια πολύ σημαντική αύξηση και για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες που στήριξαν την προσπάθειά μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση».

Με ικανοποίηση και χαμόγελα υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα αποτελέσματα του exit poll. Στελέχη του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «αυξάνει το ποσοστό του κατά 40% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχεδόν επιτυγχάνεται ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Τονίζουν ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει και να καταστεί ως προοδευτικός πρωταγωνιστικός πόλος στη πολιτική σκηνή». Προσθέτουν ότι αποδεικνύεται ότι είναι η αξιόπιστη εναλλακτική γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη». Όπως επισημαίνουν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Ν. Ανδρουλάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνήσιος χορηγός του κ. Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε αμέσως για τα αποτελέσματα του exit poll και αντάλλαξε τις πρώτες εκτιμήσεις με τους συνεργάτες του και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναμένεται στη Χ. Τρικούπη αργότερα όταν θα υπάρξει σαφές επίσημο αποτέλεσμα.

Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) : «Θετικό το αποτέλεσμα, θα φανεί και στην πορεία με τα επίσημα αποτελέσματα – Έχει γίνει ένα πρώτο βήμα».

Γιάννης Σκάλκος (Ελληνική Λύση) : «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ συγκεκριμένα – Το αποτέλεσμα αποτελεί θρίαμβο για όσους μας εμπιστεύθηκαν.»

 

Πηγή: ΕΡΤ