Μια μεγάλη ανατροπή προκλήθηκε στην υπόθεση της έρευνας, για το τεράστιο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που διενεργεί επί περίπου ένα χρόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστα Σπυρόπουλος.

Ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρης Λουκόπουλος, ο οποίος υπηρετούσε επί δέκα χρόνια σε αυτό το νευραλγικό πόστο, διαρκούσης της έρευνας για το κύκλωμα στοιχηματισμού, μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία!
Συγκεκριμένα, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, προήχθη σε ταξίαρχο, ενώ αποχώρησε από την Οικονομική Αστυνομία, καθώς του ανατέθηκε η Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Τη θέση του, ως νέου Διευθυντή στην Οικονομική Αστυνομία κατέλαβε ο συνάδελφος του Γεώργιος ΜΑΓΓΑΣ, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Στο μεταξύ, ένα άγνωστο παρασκήνιο έρχεται στο φως, για την υπόθεση της έρευνας, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους, που καθυστέρησε πολύ η έρευνα, η οποία σε λίγο συμπληρώνει ένα χρόνο διάρκειας, είναι το γεγονός πως οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι είχαν αναλάβει να “ανοίξουν” τους σκληρούς δίσκους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που είχαν κατασχεθεί, αντιμετώπισαν πρόβλημα, με τους κωδικούς ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, το σπάσιμο των κωδικών ήταν και παραμένει ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι, τελικά θα ολοκληρωθεί σύντομα η ταυτοποίηση των στοιχείων.

Με βάση αυτό το δεδομένο, αστυνομικές πηγές τόνισαν ότι, είναι πιθανό η δικογραφία να διαβιβαστεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει το υλικό και κρίνει ότι, δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και προκύπτουν κενά, ενδέχεται να αποφασίσει, είτε να διαχωρίσει τμήμα της υπόθεσης και να ασκήσει ποινικές διώξεις, για ένα σκέλος, είτε να επιστρέψει τη δικογραφία, γιά περεταίρω έρευνα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων και να διαβιβαστεί η υπόθεση χωρίς κενά στον εισαγγελέα.

Οπως είναι γνωστό, η έρευνα αφορά κυρίως παιχνίδια της SL2, αλλά και της SL1, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες, από την Οικονομική Αστυνομία.

Ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρης Λουκόπουλος ολοκλήρωσε την έρευνα και την ταυτοποίηση των στοιχείων, που συγκεντρώθηκαν από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών ΠΑΕ, καθώς και από εφόδους σε σπίτια και γραφεία, όπου κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και σκληροί δίσκοι των υπολογιστών των εμπλεκομένων.

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέψει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: iEidiseis