Οι Kansas City Chiefs πάλεψαν για να νικήσουν τους San Francisco 49ers με 25-22 στην παράταση και να κατακτήσουν το τρίτο τους Super Bowl μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι 49ers μπήκαν στο πρώτο Super Bowl που διεξήχθη στο Λας Βέγκας ως φαβορί και βρέθηκαν δύο φορές στα πρόθυρα της νίκης στο Allegiant Stadium.

Ένα γκολ της τελευταίας στιγμής από τους Chiefs έκανε το 19-19 για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, και παρότι οι 49ers πέρασαν ξανά μπροστά, η πάσα του Patrick Mahome για touchdown στον Mecole Hardman σήμαινε ότι η ομάδα Kansas City εδραίωσε την ιδιότητά της ως η πρώτη δυναστεία του NFL μετά τους New England Patriots.

Οι Chiefs έχουν παίξει στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία Super Bowl και έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά back-to-back τίτλους μετά τους Patriots τις σεζόν 2003 και 2004.

Το πιο διάσημο φιλί του 2024

Το φετινό Super Bowl προσέλκυσε αναμφισβήτητα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ, με την τηλεθέαση στις ΗΠΑ να ξεπέρασε το ρεκόρ των 115 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Αυτό ήταν το πρώτο Super Bowl που διεξήχθη στην παγκόσμια πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας, το Λας Βέγκας, ο πρίγκιπας Harry έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη στην τελετή απονομής των βραβείων στο τέλος της σεζόν στο Λας Βέγκας την Πέμπτη και μετά, υπάρχει η Taylor Swift.

Η σχέση της σούπερ σταρ με τον Travis Kelce έφερε πλήθος νέων οπαδών στους Chiefs και στο NFL γενικότερα, ενώ υπήρξαν ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας ότι η πορεία της ομάδας στα play-off ήταν στημένη για να διατηρηθεί αυτό το νέο ενδιαφέρον και να βοηθήσει στην επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rolling Stone (@rollingstone)

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα η δημοφιλής τραγουδίστρια παρακολουθούσε με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα, με τις συναισθηματικές της διακυμάνσεις να είναι εμφανείς. Η αγωνία και η χαρά, μαζί με την καλή της φίλη και ηθοποιό Blake Lively καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό.

Όμως φυσικά ένα από τα στιγμιότυπα που έκλεψαν λίγη από τη δόξα του αγώνα είναι το παρατεταμένο φιλί του ζευγαριού μετά το φινάλε του αγώνα.

«Έλα εδώ, κορίτσι μου», είπε ο Travis Kelce όταν πλησίασε την Taylor Swift. «Ω, Θεέ μου, ω, Θεέ μου!» έλεγε εκείνη καθώς του έδωσε ένα μεγάλο φιλί για να γιορτάσει τη νίκη του στο Super Bowl. Το ζευγάρι αγκαλιάστηκε για αρκετή ώρα και η Swift ακούστηκε επίσης να λέει στον Kelce: «Ήταν απίστευτο. Ήταν το πιο τρελό πράγμα που έχω ζήσει ποτέ».

Οι δυο τους συνέχισαν να παραμένουν αγκαλιά, φιλήθηκαν άλλες δύο φορές και ψιθύρισαν ο ένας στον άλλον πριν γυρίσουν να περπατήσουν χέρι-χέρι. Και οι δύο ήταν συγκινημένοι καθώς δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλα του Kelce.

Ο Usher κέρδισε το μεγάλο στοίχημα

Ο τραγουδιστής, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε μια sold-out παράσταση 100 εμφανίσεων στο Λας Βέγκας (η οποία ήταν τόσο δημοφιλής, που παρατάθηκε δύο φορές), έδωσε μια φανταχτερή εμφάνιση επικών διαστάσεων που περιελάμβανε μια σειρά από εκπλήξεις, όπως ο Usher να χορεύει με πατίνια, μια μπάντα που συλλαβίζει το όνομά του και εμφανίσεις έκπληξη από συναδέλφους και φίλους του, όπως ο Jermaine Dupri, ο Lil Jon, ο Ludacris, η Alicia Keys, ο will.i.am και η H.E.R.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Source (@thesource)

Πριν από την εμφάνισή του, ο Usher παραδέχτηκε ότι το έργο του και τα πολλά χρόνια που έχει στη μουσική βιομηχανία έκαναν δύσκολη τη δημιουργία μιας λίστας που θα μπορούσε να συνοψίσει την καριέρα του σε μόλις 13 λεπτά στη σκηνή του Super Bowl halftime show.

«Είχα πολύ στο μυαλό μου το παρελθόν μου, γιορτάζοντας το παρόν μου, που είναι εδώ στο Λας Βέγκας, και σκεπτόμενος πού πηγαίνουμε στο μέλλον», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου της Apple Music που προηγήθηκε της εμφάνισης. «”Για ποια τραγούδια με ξέρει ο κόσμος; Ποια τραγούδια ήταν μια γιορτή [της καριέρας μου];” Αυτή ήταν η ιδέα».

Με πληροφορίες από: TIME, Yahoo, iEidiseis, BBC