Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το διεθνές καμπ που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας στο Τσοτύλι Κοζάνης.

Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, διεξάγεται διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας στη χώρα μας και οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες παραστάσεις για τις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν. Μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, μπορούν να αναπτύξουν όλες τις τεχνικές και να μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος από τους κορυφαίους στο είδος τους.

Στην Κοζάνη βρίσκονται οι αθλητές της εθνικής ομάδας και επίλεκτοι πρωταθλητές της Ιταλίας, οι οποίοι προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί 10 – 24 Απρίλιου 2021 στην Βουλγαρία. Το ιστορικό καμπ για την ελληνική Πυγμαχία θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ιταλική αποστολή προπονητής είναι ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Λος Άντζελες στην κατηγορία των +91 το 1984, παγκόσμιος πρωταθλητής, και πρωταθλητής Ευρώπης, Damiani Francesco.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης επισκέφθηκε το καμπ στην Κοζάνη και μίλησε τόσο με τους επικεφαλείς της ιταλικής αποστολής, όσο και με την ελληνική αποστολή.

Ο κ. Μαριόλης, απηύθυνε χαιρετισμό και στο μήνυμά του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το διεθνές προπονητικό καμπ πυγμαχίας αποτελεί πλέον θεσμό. Είναι ένα από τα πιο οργανωμένα camp που γίνονται στην Ελλάδα και κάθε τέτοιου είδους διοργάνωση προάγει το άθλημα και βοηθάει τους νεαρούς αθλητές να γίνουν όχι μόνο καλοί αθλητές, αλλά και καλοί άνθρωποι. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή, καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε».

Ακόμα, επισήμανε ότι «ήρθαν αξιόλογοι αθλητές από το εξωτερικό κι έδωσαν την ευκαιρία στους Έλληνες να πάρουν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες. Η νέα διοίκηση έχει ως πρωταγωνιστή τον αθλητή και προσπαθούμε να του παρέχουμε όλες τις ευκαιρίες για να μείνει συγκεντρωμένος στον στόχο του. Στόχος των δράσεών μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, να διασκεδάζουν και να έχουν τελικά μια ακόμα πιο χαρούμενη ζωή. Όλα αυτά τα αθλητικά δρώμενα θα βοηθήσουν τους αθλητές μας όχι μόνο να αθληθούν αλλά και να κοινωνικοποιηθούν αποκτώντας νέους φίλους και εμπειρίες».

Το διεθνές προπονητικό καμπ πυγμαχίας βασίζεται στην αναπτυξιακή εξέλιξη των αθλητών και εφαρμόζεται από άριστους και έμπειρους προπονητές, που βοηθούν στην αρμονική και ασφαλή λειτουργία του προγράμματος, συνοδεύοντας και εποπτεύοντας τους αθλητές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους και έχουν ως κύριο μέλημα τους, να γεμίσουν εμπειρία και εφόδια τους αθλητές για τη συνέχεια και την εξέλιξή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ