Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε ένα νέο ρεκόρ σημειώνοντας 64 πόντους και βοήθησε τους Milwaukee Bucks να νικήσουν τους Indiana Pacers με 140-126 το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Αντετοκούνμπο έσπασε το ρεκόρ πόντων που έχει σημειώσει παίχτης της ομάδας, όταν ο Michael Redd πέτυχε 57 πόντους το 2006 σε μια ήττα με 113-111 από τους Utah Jazz. Το προηγούμενο ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο ήταν 55 πόντοι σε μια νίκη 123-113 επί των Washington Wizards τον Ιανουάριο του 2023. Στις 9 Νοεμβρίου πέτυχε 54 στην Indiana.

Ο Αντετοκούνμπο είχε 20 στα 28 σουτ εντός πεδιάς, πέτυχε 24 στις 32 βολές και είχε 14 ριμπάουντ.

«Όσο μπορώ, προσπαθώ να παίζω μπάσκετ για το σωστό λόγο. Προσπαθώ να παίζω μπάσκετ για να κερδίζω, προσπαθώ να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να είναι σπουδαίοι, αλλά στο τέλος της ημέρας, το να μπορώ να σπάσω αυτό το ρεκόρ μπροστά στους φιλάθλους εδώ σε αυτό το στάδιο, είναι επίσης σπουδαίο συναίσθημα», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο.

«Είναι ένας ασταμάτητος παίκτης. Δεν μπορείς να τον φυλάξεις ένας εναντίον ενός. Έχεις κάποιους πολύ καλούς παίκτες γύρω του, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι μόνο αυτός», δήλωσε ο προπονητής των Bucks, Adrian Griffin. «Το ταλέντο του. Η ικανότητά του. Η θέλησή του. Έχει απίστευτη θέληση για τη νίκη και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένας από τους βοηθούς μου μου είπε: “Ναι, ο Γιάννης έχει 50. Δεν είχα ιδέα”. Αλλά ουάου, τι σπουδαία εμφάνιση».

Τα πράγματα ξέφυγαν μετά τη λήξη του αγώνα, όταν οι Pacers πήραν την μπάλα του αγώνα και έφυγαν για τα αποδυτήρια. Ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε να φωνάζει στον Haliburton και σε άλλους ανθρώπους των Indiana Pacers, πριν αυτός και ο αδερφός του φύγουν προς τα αποδυτήρια, όπου εκεί ξέσπασε ένα ξεχωριστό επεισόδιο. Τελικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο γήπεδο και έδωσε κανονικά συνέντευξη στο Bally Sports Wisconsin.

Ο Griffin, προπονητής των Bucks, δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι δεν γνώριζε τι συνέβη κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά σκόπευε να το εξετάσει. Σύμφωνα με τον Chris Haynes του Bleacher Report, οι Pacers πήραν την μπάλα του αγώνα για να την δώσουν στον rookie Oscar Tshiebwe, ο οποίος πέτυχε τους πρώτους πόντους της καριέρας του στην κανονική περίοδο του αγώνα, ενώ ο Αντετοκούνμπο την ήθελε ως αναμνηστικό της ξεχωριστής βραδιάς για την καριέρα του.

Ο προπονητής των Pacers, Rick Carlisle, δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν «ατυχές» και ότι υπήρξε απλώς μια «παρεξήγηση σχετικά με τη μπάλα του αγώνα». Ο Carlisle είπε επίσης ότι ο γενικός διευθυντής των Pacers, Chad Buchanan, δέχτηκε αγκωνιά στα πλευρά κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού.

«Δεν σκεφτόμασταν το ρεκόρ του Γιάννη, οπότε αρπάξαμε τη μπάλα», είπε, μέσω του Scott Agness του FieldhouseFiles.

Πηγή: NBA, Yahoo News