Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία εχθές το βράδυ καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, συγκεκριμένα στο Conference League, με την ελπίδα τώρα να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και να διεκδικήσει την πρόκριση για τον τελικό στην OPAP Arena.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε, όπου δείχνοντας αντοχή στην πίεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάφερε να νικήσει με σκορ 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτή η επικράτηση τον οδήγησε στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου θα αναμετρηθεί με την Άστον Βίλα, η οποία απέκλεισε τη Λιλ επίσης στα πέναλτι.

Ένας από τους ηρωικούς πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος κράτησε την ομάδα ζωντανή αποκρούοντας τρία πέναλτι της τουρκικής ομάδας.

Αυτή η επιτυχία ακολουθεί την μεγάλη νίκη εκτός έδρας του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 6-1, και τον καθιστά την τρίτη ελληνική ομάδα που περνάει στη ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1970-71, όπου αντιμετώπισε τον Άγιαξ, ενώ τις σεζόν 1984-85 και 1995-96 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης. Από την άλλη, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στους “4” του UEFA τη σεζόν 1976-77, αποκλείοντας την τότε ΚΠΡ στα προημιτελικά, πριν χάσει την ευκαιρία για τελική παρουσία από την Γιουβέντους.

Φωτ.: Γιώργος Ματθαίος / Eurokinissi

Με πληροφορίες από: Sport24