Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα σημείωσε -με την τρίτη προσπάθειά του- επίδοση 8,25 μέτρα στο α΄ γκρουπ του προκριματικού και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό (24/8, 20:30) τελικό, αφού πέρασε το όριο των 8,15 μέτρων για την απευθείας πρόκριση που είχαν θέσει οι διοργανωτές. Το πρώτο άλμα του 25χρονου πρωταθλητή ήταν άκυρο, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε επίδοση 7,95 μέτρα.

Ο Έλληνας αθλητής ήταν άκυρος στην πρώτη του προσπάθεια. Ο ίδιος πήγε να δει στο μόνιτορ αν το πάτημά του ήταν όντως άκυρο, καθώς θεώρησε πως είχε κάνει τέλειο πάτημα, όμως είδε πως για πολύ λίγο είχε πατήσει οριακά τη γραμμή.  Στη δεύτερη έφτασε στα 7.95μ. πατώντας αρκετά πιο πίσω από τη βαλβίδα ενώ στο τρίτο και τελευταίο του άλμα «πέταξε» στα 8.25μ και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEGAS (@segas.gr)

 

Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε: «Δεν ανησύχησα, για να μιλήσω λίγο ειλικρινά ήμουν λίγο βλάκας. Στο πρώτο άλμα ήταν για λίγα εκατοστά άκυρο. Μετά από τον φόβο μου στο δεύτερο λέω οκ θα πατήσω πίσω να είμαι σίγουρος. Πάτησα στο σπίτι μου και ήταν 7,95 και δεν έφτανε. Δεν ήταν ότι φοβήθηκα, ακόμη και το 8,25 χαλαρό άλμα ήταν, ένα απλό αλματάκι ήταν. Απλά γιατί να κάνω τρία άλματα και να κουραστώ, ο τελικός είναι αύριο. Αυτό ήταν η χαζομάρα. Το κάνω συχνά αυτό στους προκριματικούς γιατί είναι καινούργιο στάδιο, είναι κορυφαίο το ταρτάν, επίσης είναι και λίγο πρωί. Όλα καλά, 8,25, μία χαρά. Δεν είναι όλα τα ίδια, κάθε αγώνας και στάδιο είναι διαφορετικό. Ποτέ ένας αγώνας δεν είναι ο ίδιος. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν πολλές φορές φαβορί και αουτσάιντερ. Αύριο θα είναι όλα μηδέν, ο Πίνοκ έκανε 8,54, αλλά αύριο είναι από την αρχή, δεν μετράει. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει παραπάνω το παιδί, πάνω κάτω υπολογίζω και εγώ εκεί να κάνω. Εάν χάσω από μεγάλο άλμα δεν με νοιάζει τόσο, αν κυνηγάει, γίνονται ωραία άλματα, δεν με πειράζει. Πολλοί αθλητές πέρασαν στο τρίτο άλμα. Ήταν πολλή ώρα ο αγώνας. Και ο Γουάνγκ είναι εκ των φαβορί. Θα γίνει ωραίος τελικός, ελπίζω να είμαι στο καλύτερό μου».

Ο Τεντόγλου θα έχει δύσκολο έργο στον τελικό καθώς οι αντίπαλοί του έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ειδικά ο Τζαμαϊκανός world-athletics-championship-2023 που το άλμα που επιχείρησε μετρήθηκε στα 8.54μ., επίδοση που είναι η κορυφαία στον κόσμο για φέτος και φυσικά προκρίθηκε απευθείας στον τελικό. Ο πρωταθλητής του Γιώργου Πομάσκι πέρασε με την 3η καλύτερη επίδοση στον τελικό καθώς μακρύτερα πήδηξε ο Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8.54μ. ακολούθησε ο ΚινέζοςΓιαν Ουάνγκ με 8.34μ. και ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛίοντ με 8,19 μέτρα. Τη δωδεκάδα του τελικού συμπλήρωσαν οι Αλεχάντρο Παράντα (Κούβα, 8,13 μέτρα), Σίμον Εχάμερ (Ελβετία, 8,13 μέτρα), Ουίλιαμ Ουίλιαμς (ΗΠΑ, 8,13 μέτρα), Τατζέι Γκέιλ (Τζαμάικα, 8,12 μέτρα), Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία, 8,10 μέτρα), Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ, 8,08 μέτρα), Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία, 8,03 μέτρα) και Τζέσβιν Άλντριν (Ινδία, 8,00 μέτρα).