Στο φετινό All-Star Game, το ΝΒΑ ήθελε περισσότερο ανταγωνισμό, γι’ αυτό και μπήκε σε old school mode. Αντ’ αυτού, πήρε περισσότερους πόντους, περισσότερους από ποτέ. Έτσι, για άλλη μια φορά, το All-Star Game αφορούσε αποκλειστικά την επίθεση.

Ο MVP του All-Star, Damian Lillard των Milwaukee Bucks, πέτυχε 39 πόντους και η Team East (Ανατολή) επικράτησε της West (Δύση) με 211-186 το βράδυ της Κυριακής, με τους νικητές να σημειώνουν τους περισσότερους πόντους στην 73χρονη ιστορία του παιχνιδιού. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν η συγκομιδή 196 πόντων από τη ομάδας της Δύσης το 2016.

«Διασκεδάσαμε», δήλωσε ο captain της Ανατολής Γιάννης Αντετοκούνμπο των Bucks.

Καταιγισμός ρεκόρ

Η Ανατολή πέτυχε 42 τρίποντα, σπάζοντας το ρεκόρ των 35 που είχε σημειώσει η ομάδα του LeBron το 2019. Οι δύο ομάδες μαζί συγκέντρωσαν μαζί 193 πόντους στο πρώτο ημίχρονο για να καταρρίψουν το ρεκόρ των 191 που είχε σημειωθεί πέρυσι.

Ο Jaylen Brown των Boston Celtics πέτυχε 36 πόντους και ο Tyrese Haliburton από τους Indiana Pacers τελείωσε με 32 για την Ανατολή, ενώ ο Αντετοκούνμπο είχε 23 πόντους και 20 o Jayson Tatum.

Ο Karl-Anthony Towns των Minnesota Timberwolves πέτυχε 50 πόντους για τη Δύση σε μόλις 28 λεπτά, ενώ ο Shai Gilgeous-Alexander των Oklahoma City Thunder σημείωσε 31 πόντους για τη Δύση.

«Η ευστοχία της Ανατολής ήταν απίστευτη», δήλωσε ο φόργουορντ της Δύσης Kevin Durant.

Η Δύση με 186, είχε τους τέταρτους περισσότερους από οποιαδήποτε ομάδα στην ιστορία των All-Star Game. Και, προφανώς, τους περισσότερους σε ήττα.

Μεταξύ των άλλων ρεκόρ:

– Οι ομάδες είχαν μαζί 66 εύστοχα τρίποντα σε 168 προσπάθειες (τα προηγούμενα ρεκόρ ήταν 62 και 167 το 2019).

– Οι ομάδες πέτυχαν συνολικά 163 από τα 289 σουτ εντός πεδιάς (τα προηγούμενα ρεκόρ ήταν 162 το 2017 και 286 το 2016).

Ο Lillard έγραψε επίσης ιστορία. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα τρίποντα το βράδυ του Σαββάτου και στη συνέχεια κέρδισε τον τίτλο του MVP το βράδυ της Κυριακής. Ο μόνος άλλος παίκτης που κέρδισε ένα διαγωνισμό και τον τίτλο του MVP στο All-Star Game το ίδιο Σαββατοκύριακο ήταν ο Michael Jordan το 1988, όταν κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων καθώς και το τρόπαιο του MVP.

Πηγή: AP