Σύμφωνα με τον Justin Birnbaum του Forbes, ο Michael Jordan είναι ο πρώτος αθλητής που κατατάσσεται μεταξύ των 400 πλουσιότερων ανθρώπων των Ηνωμένων Πολιτειών στη λίστα Forbes 400. O Hall of Famer του μπάσκετ μπήκε στη συγκεκριμένη λίστα σε μεγάλο βαθμό λόγω της πώλησης των Charlotte Hornets, η οποία του έδωσε μια εκτιμώμενη αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ ο Jordan εξακολουθεί να είναι περισσότερο γνωστός για τις διακρίσεις του στο γήπεδο ως έξι φορές πρωταθλητής με τους Chicago Bulls, ο μεγαλύτερος οικονομικός του αντίκτυπος ήρθε εκτός των γραμμών του γηπέδου. Ο Birnbaum σημείωσε ότι ο MJ κέρδισε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια (προ φόρων) μέσω συνεργασιών με τις Nike, Gatorade, McDonald’s, Hanes και άλλων εταιρειών.

Το ποσό αυτό βρίσκεται σε πλήρη σύγκριση με τα 93,9 εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε ως παίκτης σε μια εποχή που οι μισθοί των παικτών δεν ήταν γενικά τόσο υψηλοί όσο σήμερα.

Τώρα, με την προσθήκη των χρημάτων που έβγαλε από την πώληση του πλειοψηφικού του πακέτου μετοχών στους Hornets με αποτίμηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων -τη δεύτερη υψηλότερη τιμή πώλησης στην ιστορία του ΝΒΑ- είναι μέλος του Forbes 400.

«Ο Μάικλ είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που είχαν επιτυχία τρεις φορές», δήλωσε ο διοικητής των Washington Wizards Τεντ Λεόνσις, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Jordan στο παρελθόν.

«Πολλοί επιχειρηματίες τα καταφέρνουν μια φορά. Έχουν μια μεγάλη νίκη, παίρνουν τα κέρδη τους, αποσύρονται και [δεν] ακούμε ποτέ ξανά γι’ αυτούς, ή δοκιμάζουν κάτι για δεύτερη φορά και δεν πετυχαίνει. Αυτός είχε τρεις τεράστιες επιτυχίες».

Όλοι εξακολουθούν να προσπαθούν να γίνουν σαν τον Mike, αλλά δεν είναι ο μόνος αθλητής που έγινε δισεκατομμυριούχος. Ο Birnbaum σημείωσε ότι ο Lebron James και ο Tiger Woods έχουν επίσης ξεπεράσει το όριο του δισεκατομμυριούχου, αν και έχουν ακόμη να κερδίσουν κάποια χρήματα αν πρόκειται να πιάσουν τον Jordan και να μπουν στη λίστα του Forbes.

Βέβαια, ο MJ δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τον κόσμο του αθλητισμού, καθώς διατήρησε ένα μικρό μερίδιο στους Hornets και ίδρυσε μαζί με τον οδηγό της Joe Gibbs Racing Denny Hamlin την ομάδα 23XI Racing της σειράς Cup στο NASCAR. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να κερδίζει χρήματα και να διατηρεί τη θέση του ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας.

Πηγή: Bleacher Report