Την Πέμπτη (21/6) το βράδυ ο Εμμανουήλ Καραλής σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Ελλάδας στο άλμα επί κοντώ. Το νέο πανελλήνιο ρεκόρ του ανήκει καθώς στο μίτινγκ του Μπίντγκοζ απογειώθηκε στα 5,92 μέτρα ξεπερνώντας την επίδοση 5,91 που κατείχε εδώ και εννέα χρόνια ο Κώστας Φιλιππίδης.

Μέσα σε σχεδόν 1,5 χρόνο ο Καραλής έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις: ασημένιο στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, χάλκινο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στη Γλασκώβη και ασημένιο στο ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Το πανελλήνιο ρεκόρ ήρθε να προστεθεί στις επιτυχίες του. Η μεγαλύτερη όλων ωστόσο ήταν η νίκη του έναντι της κατάθλιψης. Ο «Μανόλο» αποσύρθηκε το 2022 για να ξαναβρεί όπως είπε το χαμόγελό του. Και το ξαναβρήκε κερδίζοντας τη μεγαλύτερη μάχη του.

«Τελειώνω εδώ… θα επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία»

Στις 19 Αυγούστου του 2022, ο Εμμανουήλ Καραλής με μια ανάρτηση στα social media, είχε γνωστοποιήσει πως θα αποχωρήσει προσωρινά από τον στίβο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ψυχικής του υγείας.

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου», ανέφερε στο μήνυμά του και συνέχιζε:

«Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο “κακός” Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε».

«Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanouil Karalis (@manolo)


«Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου».

Η μεγαλύτερη νίκη…

Ο ιπτάμενος Εμανουήλ Καραλής τα κατάφερε. Στάθηκε όρθιος, όπως το έκανε και από το μπούλινγκ και τον ρατσισμό που είχε δεχτεί ο ίδιος και η αδελφή του στα παιδικά τους χρόνια λόγω του χρώματός τους και της καταγωγής της μητέρας τους από την Ουγκάντα.

Όπως το έκανε και στα 19 του όταν αντιμετώπισε ρατσιστική συμπεριφορά και από τον Δημήτρη Κυτέα, τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος και τιμωρήθηκε το 2019 για τις ανήθικες επιθέσεις του στον Καραλή.

Ο «Μανόλο» δεν το έβαλε κάτω. Μόνο τον Αύγουστο του 2022 αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, απλώς για να πάρει φόρα και να πηδήξει πάνω από το τέρας της κατάθλιψης. Και τώρα μπροστά του έχει μόνο τους… αιθέρες. «Fly Manolo, Fly».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanouil Karalis (@manolo)


Πηγή: iEidiseis