Ο Kobe Bryant έχει μείνει στις καρδιές των οπαδών του ΝΒΑ, αλλά τώρα οι θαυμαστές του θα τον θυμούνται και με “φυσικό τρόπο”, με ένα χάλκινο άγαλμα.

Στις 24 Αυγούστου, γνωστή και ως Kobe Day, η Vanessa Bryant ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Los Angeles Lakers ότι ένα άγαλμα του “Black Mamba” θα αποκαλυφθεί στο Star Plaza έξω από την αρένα Crypto.com πριν από τον αγώνα με τους Denver Nuggets.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2024, προς τιμήν των αριθμών της φανέλας, 8 και 24, που φορούσε ο Kobe ως “ισόβιος” Laker.

«Όπως γνωρίζετε, ο Kobe έπαιξε σε όλη την 20ετή καριέρα του στο ΝΒΑ ως παίκτης των Los Angeles Lakers», δήλωσε η Vanessa Bryant στο βίντεο. «Από τότε που έφτασε σε αυτή την πόλη και εντάχθηκε στον οργανισμό των Lakers, ένιωθε σαν στο σπίτι του εδώ, παίζοντας στην Πόλη των Αγγέλων. Εκ μέρους των Lakers, των θυγατέρων μου και εμού, είναι μεγάλη μου τιμή που, ακριβώς στο κέντρο του Λος Άντζελες, μπροστά από το μέρος που είναι γνωστό ως το σπίτι που έχτισε ο Kobe, θα αποκαλύψουμε το άγαλμά του, ώστε η κληρονομιά του να γιορτάζεται για πάντα».

Η ομάδα αποκάλυψε ότι ο Kobe συμμετείχε στις πρώτες συζητήσεις για την ανέγερση του αγάλματος πριν από τον πρόωρο θάνατό του το 2020, συμμετέχοντας στην κατάταξη ως ο έβδομος Laker που θα λάβει την τιμή, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων, Elgin Baylor, Shaquille O’Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Jerry West και Chick Hearn.

Η πρόεδρος των Lakers, Jeannie Buss, μίλησε για το άγαλμα του Kobe, εξυμνώντας τη σημασία του στην μπασκετική κουλτούρα της πόλης.

«Ο Kobe Bryant ήταν ένας από τους πιο εξαιρετικούς αθλητές όλων των εποχών και ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα στην ιστορία του Λος Άντζελες», ανέφερε η Buss σε δήλωσή της. «Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να τιμηθεί ο Kobe με ένα άγαλμα από εδώ, στο κέντρο της πόλης μας, όπου όλοι μπορούν να τον γιορτάσουν και να εμπνευστούν από τα απίστευτα επιτεύγματά του».

Λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή προς τιμήν του 18 φορές All-Star και 5 φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην ημερομηνία του Φεβρουαρίου.

Άνθρωποι στα social media “αγκάλιασαν” με χαρά την είδηση ότι ο Black Mamba θα αποκτήσει επιτέλους άγαλμα στην έδρα των Lakers. Δείτε μερικές αντιδράσεις παρακάτω: