Το παραδοσιακό ντέρμπι  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, θα διεξαχθεί απόψε (19:30) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 8η αγωνιστική της Super League και, εκτός βέβαια από το γόητρο, διακυβεύεται και η κορυφή στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα πάνω του με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του και φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας μόλις μία απώλεια βαθμών – την ισοπαλία με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εφόσον οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν το ντέρμπι «αιωνίων» θα αποσπαστούν πέντε βαθμούς στην κορυφή. Έτσι, θα πάνε με μεγαλύτερη άνεση στο ματς με τη Γουέστ Χαμ (26/10, 19:45) που ακολουθεί για το Europa League. Ευρωπαϊκή υποχρέωση έχει και ο Παναθηναϊκός, που περιμένει τη Ρεν (26/10, 22:00) για την ίδια διοργάνωση.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς προς ώρας. Το να μην απομακρυνθούν περισσότερο από την πρώτη θέση, είναι το ζητούμενο για τους πράσινους, ενώ σε περίπτωση νίκης απόψε στο Καραϊσκάκη, θα τεθούν επικεφαλής στην βαθμολογία.

Μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει την ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέϊδα να στρεσάρεται λόγω του πλήθους των απουσιών. Ο «Δικέφαλος», λίγες ημέρες πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ (26/10, 19:45) για το Europa League, κοντράρεται με τον φιλόδοξο Αστέρα στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες ευελπιστούν να βρεθούν στα Play Off, όμως η άμυνά τους χρήζει βελτίωσης. Όπως και του Ατρόμητου που χωρίς τον Κρις Κόουλμαν πια στον πάγκο του, θα επιδιώξει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Δύσκολο εγχείρημα αυτό κόντρα στο φορμαρισμένο ΠΑΟΚ, αν και οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους το ταξίδι στη Σκωτία για το ματς με την Αμπερντίν, για τους ομίλους του Conference League.