Στη Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου, η Σερβία υποδέχθηκε την Εθνική μας στα πλαίσια των προκριματικών της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μπασκετική μάχη είχε επικές διαστάσεις, αφού Γιάννης Αντετοκούνμπο (40 π. – 8 ριμπ. – 5 ασ. – 2 κλ.) και Νίκολα Γιόκιτς (29 π. – 8 ριμπ. – 6 ασ. – 1 κλ.) επιδόθηκαν σε μια απολαυστική «τιτανομαχία» μπροστά σε σχεδόν 20.000 χιλιάδες θεατές.

Τελικά, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν αυτή που έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα, κερδίζοντας στην παράταση με το τελικό σκορ να είναι 100 – 94.

H Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε ακόμα μια φορά χωρίς τον βασικό της center, τον Γιάννη Παπαγιάννη, μια συνθήκη που αν συνεχιστεί, θα αποδεχθεί, ίσως, μοιραία στην πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο. Παρ’ όλα, ο coach Ιτούδης με small ball σχήματα και άλλες φορές με Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο (τραυματίστηκε και αποχώρησε, έχοντας παίξει 10 λεπτά και σημειώνοντας 6 π. – 1 ριμπ. – 2 κλ. – 1 τ.), προσπάθησε όσο μπορούσε να προστατεύσει το καλάθι της ομάδας του απ’ την ψηλή γραμμή των αντιπάλων (Γιόκιτς / Μιλουτίνοφ).

Φωτ.: EUROKINISSI

Εκτός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αυτός που βοήθησε τα μέγιστα – τουλάχιστον σε επίπεδο πόντων – ήταν ο Τάιλερ Ντόρσι προσφέροντας 16 σε 37 λεπτά συμμετοχής, με το πιο σημαντικό του καλάθι να είναι το τρίποντο της ισοφάρισης για να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Η συγκεκριμένη ήττα, με τον τρόπο που ήρθε και απ’ το «μέγεθος» του αντιπάλου, είναι απ’ αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «νίκες» σε επίπεδο «ψησίματος» της ομάδας, αφού μέσα απ’ αυτές τις καταστάσεις η ομάδα χτίζει χαρακτήρα. Βέβαια, μια ήττα σε προκριματικά πάντα μπορεί να αποδειχθεί «καταστροφική», αφού στα επόμενα παιχνίδια που θα διεξαχθούν τον χειμώνα, η Εθνική το πιο πιθανό είναι να μην έχει στο roster της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (ρεκόρ πόντων στον χθεσινό αγώνα) και σημαντικούς παίκτες «κλειδιά» (Σλούκα, Καλάθη, Ντόρσι κ.α.) λόγω των υποχρεώσεών τους σε NBA και Ευρωλίγκα.

Τα πλήρη στατιστικά της αναμέτρησης εδώ