Ο Messi, ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Αργεντινής ως αρχηγός στη νίκη στον τελικό της Κυριακής στο Κατάρ, είναι πλέον ο μεγαλύτερος ήρωας της Αργεντινής και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΈΣ!!!!!!!», έγραψε ο Messi στα ισπανικά στο Instagram του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

«Το ονειρεύτηκα τόσες πολλές φορές, το ήθελα τόσο πολύ που ακόμα δεν έχω πέσει, δεν μπορώ να το πιστέψω…»

«Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, όλους όσους με στηρίζουν και επίσης όλους όσους πίστεψαν σε εμάς. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι οι Αργεντινοί όταν αγωνιζόμαστε μαζί και ενωμένοι είμαστε ικανοί να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο. Η αξία ανήκει σε αυτή την ομάδα, η οποία είναι πάνω από τις ατομικότητες, είναι η δύναμη όλων που αγωνίζονται για το ίδιο όνειρο που ήταν και το όνειρο όλων των Αργεντινών… Τα καταφέραμε!!!»

«GO ARGENTINA», ανέφερε η ανάρτηση που, κατά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχε 58+ εκατομμύρια likes.

Το παιχνίδι του Messi στον τελικό έσπασε τα ρεκόρ, δίνοντάς του τις περισσότερες συμμετοχές στο τουρνουά σε 26 παιχνίδια, εκτοπίζοντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, τον Γερμανό Lothar Matthaus.

Πολλοί εικάζουν ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να είναι το τελευταίο του 35χρονου πλέον παίκτη, όπως δήλωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου στην υπηρεσία streaming της Νότιας Αμερικής Star+ τον Οκτώβριο: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο – σίγουρα. Η απόφαση έχει ληφθεί. Μετράω αντίστροφα τις ημέρες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει λίγο άγχος και νεύρα ταυτόχρονα». Αλλά ποιος ξέρει τι θα φέρει η γεύση της νίκης.

 

Πηγή: Euronews