Το επίσημο πάρκο φιλάθλων της FIFA, η ζώνη φιλάθλων και τα οκτώ γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν παρέχουν σιντριβάνια νερού για τους οπαδούς παρά τις άγριες θερμοκρασίες στο Κατάρ.

Η απουσία τρεχούμενου νερού έχει οδηγήσει σε φοβίες για πιθανά επεισόδια θερμοπληξίας και αφυδάτωσης, αφού οι θερμοκρασίες, εχθές Πέμπτη, έφτασαν τους 33 βαθμούς Κελσίου. Η εξάρτηση από το εμφιαλωμένο νερό, αναδεικνύει επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη βιωσιμότητας του τουρνουά.

Οι οπαδοί που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες και το επίσημο «Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA» το Σάββατο, θα μπορούν να αγοράσουν το επίσημο νερό του τουρνουά, το “Arwa”, με 2,30 λίρες ανά μπουκάλι.

Η οργανωτική επιτροπή απέτυχε να εγκαταστήσει σιντριβάνια νερού στο πάρκο φιλάθλων στην κοντινή προκυμαία Corniche, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τουριστικό αξιοθέατο μήκους επτά χιλιομέτρων με καφετέριες, μπαρ και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις βασισμένες σε κάθε μία από τις 32 διαγωνιζόμενες εθνικές ομάδες. Η είσοδος στο πάρκο φιλάθλων είναι ελεύθερη και είναι ανοιχτό όλη την ημέρα, αλλά και πάλι δεν έχει προβλεφθεί τρεχούμενο νερό.

Η FIFA δεσμεύτηκε να διοργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, φυτεύοντας πάνω από 1000 δέντρα στη Ντόχα, αλλά μόνο η κατασκευή του σταδίου εκεί οδήγησε σε 3,6 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων, με αποτέλεσμα η Greenpeace να κατηγορήσει τους διοργανωτές του τουρνουά για απόπειρα «οικολογικού ξεπλύματος».

Πηγή: Daily Mail