Η FIFA φέρεται να απέρριψε το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μοιραστεί ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή, σύμφωνα με το CNN.

Η πηγή που μίλησε στο CNN είπε ότι το γραφείο του Ζελένσκι εξεπλάγην από την αρνητική απάντηση και πρόσθεσε: «Πιστεύαμε ότι η FIFA ήθελε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για το γενικότερο καλό».

Η πηγή είπε επίσης στο CNN ότι οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης του Ζελένσκι και της FIFA είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η FIFA έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις τόσο ενόψει όσο και κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε θέματα που κυμαίνονται από το ρεκόρ των πολιτικών κατά των LGBTQ+ της διοργανώτριας χώρας του Κατάρ μέχρι τους θανάτους εκατοντάδων μεταναστών εργατών κατά την ανέγερση των σταδίων του πρωταθλήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η FIFA τηρούσε μια απολιτική στάση και προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εκδήλωση οποιαδήποτε πολιτικά μηνύματα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλήσει με κυρώσεις για παίκτες που φορούσαν περιβραχιόνια «OneLove».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino υπερασπίστηκε τη στρατηγική του οργανισμού να αποφεύγει την πολιτική, λέγοντας: «[Οι οπαδοί] θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν 90 ή 120 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τίποτα, αλλά απλώς να απολαύσουν μια μικρή στιγμή ευχαρίστησης και χαράς. Πρέπει να τους δώσουμε μια στιγμή που θα μπορούν να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο».

Πηγή: Now This News