Εύκολη επικράτηση στην πρεμιέρα του στο Rolex Shanghai Masters, του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ρίνκι Χιτζικάτα, με 6-4, 6-2 μέσα σε 82 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο (φάση «32») της διοργάνωσης.

Εκεί θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ και τον Ούγκο Ουμπέρ.

Ο 22χρονος Αυστραλός προσπάθησε στο πρώτο σετ, σπάζοντας μάλιστα το σερβίς του Τσιτσιπά, ισοφαρίζοντας 4-4. Όμως ο Έλληνας πρωταθλητής με νέο μπρέικ έκανε το 5-4 και 6-4 για να πάρει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ έκανε δύο συνεχόμενα μπρέικ (3-2, 5-2), και παίρνοντας δέκα σερί πόντους έφτασε στη νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία του 26χρονου Έλληνα πρωταθλητή στο tour μετά τον πρώτο γύρο του US Open. Βρίσκεται στο Νο.6 του Race στο δρόμο προς το ATP Finals στο Τορίνο (12-19/11), στην προσπάθειά του α να εδραιώσει τη θέση του στην πρώτη οκτάδα.

«Είναι μια καλή αρχή. Χαίρομαι που το Tour επέστρεψε στη Σαγκάη, πέρασαν 3-4 χρόνια που δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε εδώ. Για μένα αυτή η πρώτη εμπειρία είναι πολύ θετική.

Νομίζω είναι η πρώτη φορά που παίζω σ’ αυτό το γήπεδο με κλειστή οροφή. Η αίσθηση που πήρα μέσα από το γήπεδο ήταν πολύ όμορφη, και ένιωσα φανταστικά με το παιχνίδι μου. Είμαι σίγουρος ότι το επίπεδό μου θα ανεβεί μέρα με τη μέρα», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του.

«Είναι υπέροχο που επέστρεψα στις νίκες, αλλά είναι επίσης ωραίο που το Tour επέστρεψε στην Κίνα. Είχαμε μερικά χρόνια απουσίας από την Ασία, και προσωπικά ανυπομονούσα να επιστρέψουν αυτά τα τουρνουά. Είναι μια καλή περίοδος για να βρίσκεσαι στην Κίνα, οι συνθήκες δεν είναι ακραίες, κάτι που βοηθάει στο να γίνεται το παιχνίδι ευχάριστο. Αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως ο λαός της Κίνας είναι πολύ εργατικός και υπομονετικός. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε εδώ», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Έχω μερικές εμπειρίες εδώ, αλλά δε θα έλεγα ότι είμαι και ο πιο έμπειρος. Συνέχεια χτίζω, και ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω απ’ αυτό το ταξίδι.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ