Με κακό πρόσωπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τη Σερβία (94-72).

Η Σερβία ήταν ανώτερη στο τελευταίο τεστ, η Εθνική Ελλάδος δεν είχε δημιουργία και σκορ και η ήττα ήρθε με κάτω τα χέρια. Από την Ελλάδα ήταν φανερή η απουσία του Νικ Καλάθη, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μη μπορεί να ακολουθήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τη γηπεδούχο ομάδα.

Η πρόβα τζενεράλε ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων υποχρεώνει τον ομοσπονδιακό προπονητή και τους συνεργάτες του να εστιάσουν στα προβλήματα απέναντι σε έναν αντίπαλο top επιπέδου, από αυτούς που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη Λιλ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 24:46. Για τη Σερβία, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 19 πόντους και ο Νίκολα Γιόκιτς έδωσε 16 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Στο αρχικό σχήμα της Ελλάδας βρέθηκαν οι Γουόκαπ, Τολιόπουλος, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης οι οποίοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Παπαγιάννης πέτυχε το πρώτο ελληνικό καλάθι της βραδιάς με σουτ από τη γωνία μετά από 3:30 δράσης. Η Εθνική δεν διαχειρίστηκε σωστά τα ομαδικά φάουλ, ενώ είχε 3/9 σουτ και μία ασίστ για ένα λάθος.

Η πρώτη περίοδος στη Beogradska Arena έκλεισε στο 26-21 για τη Σερβία. Προϊόντος του χρόνου, η Εθνική βελτίωσε την επιθετική εικόνα της, με τον Σπανούλη να δίνει χρόνο σε όλους τους παίκτες. Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όποτε έπαιρνε την μπάλα στην καρδιά της ρακέτας, δυο και τρεις παίκτες της Σερβίας έπεφταν πάνω του για να μην του επιτρέψουν να δει το καλάθι.

Η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο μέρος στο -9 (48-39), με την άμυνα να αποτελεί το μεγαλύτερο ζήτημα. Ο Αντετοκούνμπο ήταν πρώτος σκόρερ με 11 πόντους, σε μια βραδιά που οι Σέρβοι σούταραν πολύ καλά στα δίποντα (58%) και στα τρίποντα (43%).

Στη συνέχεια ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με 2/2 τρίποντα για το +13 της Σερβίας, διαμορφώνοντας το 54-41 στο 22′, ενώ η Ελλάδα αδυνατούσε να περιορίσει το transition των γηπεδούχων κάθε φορά που πατούσαν το γκάζι.

Η διαφορά είχε ανοδικές τάσεις για τους γηπεδούχους (78-62, 33′), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στην πεντάδα της Εθνικής που δεν κατάφερε να βρει αναζητούσε αντίδραση στα τελευταία λεπτά.

Τελικά, η Σερβία επικράτησε με 94-72 στο τελευταίο φιλικό των δυο ομάδων πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-39, 72-58, 94-72

 

Πηγή: iEidiseis