Ο «βασιλιάς των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 14.733 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και κατετάγη τρίτος, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την τεράστια κλάση του. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήθελε πάρα πολύ να πάρει το χρυσό για να καταρρίψει  το ρεκόρ του Μπέρκι (7 χρυσά) και να συνεχίσει το σερί του από το 2015, αλλά δεν τα κατάφερε. Το γεγονός, όμως, ότι ανέβηκε στο βάθρο μετά από δύο χειρουργεία αποδεικνύει το πόσο μεγάλος αθλητής είναι.  Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό οριστικοποιήθηκε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα. Έστω κι έτσι, πάντως, πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του…

Ο 32χρονος πρωταθλητής της γυμναστικής συγκέντρωσε 14.733 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300 β., βαθμός εκτέλεσης: 8,433 β.), όπως ακριβώς και στον προκριματικό της Μεγάλης Τρίτης, επίδοση που τον έφερε στην 3η θέση μεταξύ των 8 φιναλίστ. Με 14.733 βαθμολογήθηκε και ο Αρμένιος, Βαχάγκν Νταβτιάν, ωστόσο, πήρε την 2η θέση υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον Πετρούνια επειδή το πρόγραμμά του είχε υψηλότερο βαθμό εκτέλεσης (8,733 έναντι 8,433). Το χρυσό κατέληξε στον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή, Αντέμ Ασίλ, ο οποίος συγκέντρωσε 14.933 βαθμούς.

Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κερδίσει χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους αθλητές κρίκων στον κόσμο και οι εντυπωσιακές του επιδόσεις του έχουν αποφέρει πολλούς τίτλους και βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Πετρούνιας γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1990 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη γυμναστική σε ηλικία πέντε ετών, αν και έκανε ένα διάλειμμα από το άθλημα σε ηλικία 14 ετών για να αναρρώσει από τραυματισμούς και κούραση. Ο Πετρούνιας έχει κερδίσει αρκετά χρυσά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες. Το 2015 κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Την ίδια χρονιά κέρδισε επίσης χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Ο Πετρούνιας υπερασπίστηκε τον παγκόσμιο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στο Μόντρεαλ του Καναδά και ξανά το 2018 στη Ντόχα του Κατάρ. Έγινε ο πρώτος αθλητής ατους στους κρίκους που κέρδισε τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στο άθλημά του.

Το 2016, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων. Πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004. Εκτός από τους τίτλους του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Πετρούνιας έχει κερδίσει και πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις. Έχει ανακηρυχθεί Έλληνας αθλητής της χρονιάς τέσσερις συνεχόμενες φορές, το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018.