Έχοντας μικρό αριθμό υποψηφίων να φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, εξαιτίας του απαιτούμενου υψηλού κόστους, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ίσως καταφύγει σε μία λίστα συγκεκριμένων οικοδεσποτών που θα εναλλάσσονται.

Μία πρώτη επιλογή περιλαμβάνει το Salt Lake City και το Vancouver στη Βόρεια Αμερική, την Pyeongchang στην Ασία και μέρη στην Ευρώπη όπως η Ελβετία, η Ιταλία και η Σκανδιναβία.

«Γίνονται συζητήσεις. Υπάρχει μία πρόκληση με την κλιματική αλλαγή και επίσης με τις υποδομές στην προσπάθεια να βρεθούν χώροι για τους Χειμερινούς ολυμπιακούς» ανέφερε η Ολυμπιονίκης σκιέρ  Lindsey Vonn σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στο Associated Press.

Οι περισσότεροι εναλλασσόμενοι οικοδεσπότες, θα έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν Ολυμπιακούς αγώνες ή θα έχουν ήδη τους απαιτούμενους χώρους.  «Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος. Και θέτοντας συγκεκριμένα πρότυπα υψόμετρου, θα περιοριστούν οι πιθανότητες να επηρεαστούν οι αγώνες από την κλιματική αλλαγή» συμπλήρωσε η  Vonn.

Μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο, που διεξήχθησαν κατά κύριο λόγο σε τεχνητό χιόνι, οι Αγώνες Milan-Cortina του 2026, θα λάβουν χώρα κατά κύριο λόγο στη βόρεια Ιταλία.

«Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που είναι δύσκολο να διεξαχθούν» είπε ο Καναδός σκιέρ James Crawford. «Πιστεύω ότι πολλά μέρη θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες…αλλά είναι πολύ δύσκολο για εμάς όταν μόνο ελάχιστα θέλουν να το κάνουν

 

Πηγή: ESPN