O Αμερικανός αθλητικογράφος Grant Wahl, 48 ετών, πέθανε μετά από ξαφνική κατάρρευση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Wahl έπεσε στο έδαφος καθώς άρχιζε η παράταση στον αγώνα Αργεντινή-Ολλανδία το βράδυ της Παρασκευής.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ δήλωσαν το Σάββατο ότι ο Wahl ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο θεωρείο του Τύπου, όπου έλαβε άμεση ιατρική περίθαλψη επί τόπου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έπαθε καρδιακή προσβολή, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Ο Wahl είχε συλληφθεί προσωρινά από τις αρχές στο Κατάρ επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι με ουράνιο τόξο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Το US Soccer εξέφρασε την βαθιά θλιψη του μόλις έμαθε για το θάνατο του Wahl. Επαίνεσε την «πίστη του Wahl στη δύναμη του παιχνιδιού να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα», προσφέροντας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Celine Gounder και τους οικείους τους. Η Gounder απάντησε στην ανακοίνωση του US Soccer στο Twitter, λέγοντας ότι ήταν «σε απόλυτο σοκ».

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ απέτισαν φόρο τιμής στην «τεράστια αγάπη του Wahl για το ποδόσφαιρο» και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Wahl, πρώην συντάκτης του Sports Illustrated που μετακινήθηκε στο Substack, μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκδόσεων, είχε τουιτάρει για τον αγώνα Ολλανδία-Αργεντινή νωρίτερα την Παρασκευή.

Ο ατζέντης του, Tim Scanlan, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Wahl «φάνηκε να υποφέρει από κάποιο είδος οξείας δυσφορίας κατά την έναρξη της παράτασης» στον προημιτελικό αγώνα. Ο Scanlan δήλωσε ότι έγιναν προσπάθειες να αναζωογονηθεί ο Wahl στο θεωρείο Τύπου πριν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ned Price δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε «στενή επικοινωνία» με την οικογένεια του Wahl. Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσαν επίσης ότι ήταν σε επαφή με την πρεσβεία των ΗΠΑ «για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία επαναπατρισμού της σορού είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες της οικογένειας».

Ο Wahl κάλυπτε το ποδόσφαιρο για περισσότερες από δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων 11 Παγκοσμίων Κυπέλλων, και είχε συγγράψει πολλά βιβλία για το άθλημα.

Πηγή: Euronews