Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσκαλεί όλους τους λάτρεις του αθλητισμού να τρέξουν συλλογικά σε έναν συμβολικό αγώνα δρόμου, τον SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris. Ο ξεχωριστός αγώνας 2.454χλμ θα γιορτάσει τη μετακίνηση του Κυπέλλου Bréal από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Μουσείο του Λούβρου, ως δάνειο του ΙΣΝ, για την περιοδική έκθεση «Ολυμπισμός. Μια σύγχρονη εφεύρεση, μια αρχαία κληρονομιά».

Το συμβολικό challenge που δημιούργησε το ΙΣΝ μέσα από τη δημοφιλή εφαρμογή καταγραφής φυσικής δραστηριότητας Strava, θα «τρέχει» μέχρι και τις 11 Απριλίου. Όσοι δρομείς επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει, απλά, να εντοπίσουν το challenge μέσα στην εφαρμογή και να καταχωρίσουν τα χιλιόμετρά τους. Με το τέλος του challenge, όσοι δρομείς καταχωρίσουν τουλάχιστον 5χλμ, μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα ταξίδι στο Παρίσι, με ένα άτομο της επιλογής τους, για να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 αλλά και να επισκεφτούν την έκθεση «Ολυμπισμός».

Ο χρόνος μέχρι τη μετακίνηση του Κυπέλλου Bréal τρέχει, ώρα να τρέξουμε κι εμείς! Ας μετρήσουμε αντίστροφα και ας βάλουμε το όνομά μας δίπλα στην ιστορία του πρώτου νικητή Μαραθωνίου Ολυμπιακών Αγώνων, του Σπύρου Λούη!

Το SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris έχει ξεκινήσει και έχουν καταγραφεί ήδη αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα!

Καταχώρησε και τη δική σου συμμετοχή εδώ!

Η έκθεση «Ολυμπισμός» διοργανώνεται από το Μουσείο του Λούβρου και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών με αφορμή τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Θα ανοίξει στο κοινό στα τέλη Απριλίου.

Περισσότερα για το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) απέκτησε το Ασημένιο Κύπελλο του Έλληνα Σπύρου Λούη, το 2012 μέσω δημοπρασίας, δηλώνοντας εξ αρχής τη δέσμευσή του να το καταστήσει προσιτό στο ευρύ κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου και παρουσιάζεται με ελεύθερη πρόσβαση από την έναρξη της λειτουργίας του το 2016. Ωστόσο κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί σε πλήθος εκθέσεων και με διαφορετικές αφορμές: Έχει εκτεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης (Σεπτέμβριος 2012 – Αύγουστος 2014 και Απρίλιος 2015 – Ιανουάριος 2016), στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη κατά την περίοδο διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου της Λωζάνης (Σεπτέμβριος 2014 – Μάρτιος 2015), και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα στην Αρχαία Ολυμπία με αφορμή την Tελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (Μάρτιος 2020).