Ο υπουργός αθλητισμού της Σομαλίας ζήτησε δημόσια συγγνώμη την και διέταξε να τεθεί σε διαθεσιμότητα η πρόεδρος της εθνικής ομοσπονδίας στίβου, αφού μια φαινομενικά απροπόνητη σπρίντερ εκπροσώπησε την αφρικανική χώρα στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες στην Κίνα και χρειάστηκε περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα για να τερματίσει μια κούρσα 100 μέτρων.

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Mohamed Barre Mohamud δήλωσε ότι το υπουργείο του δεν γνωρίζει πώς η 20χρονη Nasra Abukar Ali επιλέχθηκε να αγωνιστεί στο 100άρι γυναικών στους φοιτητικούς αγώνες στο Chengdu την Τρίτη.

Το υπουργείο εξέδωσε ξεχωριστά ανακοίνωση με την οποία έδωσε εντολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Σομαλίας να θέσει σε διαθεσιμότητα την πρόεδρο της εθνικής ομοσπονδίας στίβου Khadija Aden Dahir εν μέσω ισχυρισμών ότι η Nasra Abukar ήταν συγγενής της και της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στους αγώνες εξαιτίας αυτού.

Η πανεπιστημιακή ένωση της Σομαλίας δήλωσε ότι δεν είχε στείλει κανέναν δρομέα στην Κίνα ως μέλος επίσημης σομαλικής ομάδας.

Ένα βίντεο με το αγωνιώδες αργό τρέξιμο της Nasra Abukar έγινε viral στα social media και ο Mohamud δήλωσε ότι η επίδοση ήταν «ντροπιαστική» για τη Σομαλία.

Στην προκριματική της κούρσα, η Nasra Abukar έμεινε κατευθείαν πίσω από τους άλλους δρομείς και τερμάτισε περίπου 10 δευτερόλεπτα μετά τη νικήτρια.

Πηγή: Now This News