Το χάλκινο άγαλμά του Kobe Bryant, με ύψος περίπου 6 μέτρα και βάρος 1.800 κιλά, βρίσκεται πλέον έξω από την έδρα των Los Angeles Lakers, την Crypto.com Arena.

Ο Kobe Bryant, πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, σκοτώθηκε σε ηλικία 41 ετών σε συντριβή ελικοπτέρου, μαζί με την 13χρονη κόρη του Gianna και επτά ακόμη άτομα, το 2020.

«Αυτό το άγαλμα μπορεί να μοιάζει με τον Kobe, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτό που μοιάζει με την αριστεία», δήλωσε ο Kareem Abdul-Jabbar, ο οποίος συμμετείχε στα αποκαλυπτήρια μαζί με τους άλλους θρύλους των Lakers, τον Magic Johnson, τον Jerry Westκαι τον Derek Fisher.

Ο πρώην προπονητής του Phil Jackson και η χήρα γυναίκα του Bryant, Vanessa, ήταν επίσης παρόντες στην εκδήλωση.

«Καθώς βλέπω τη σημερινή γενιά παικτών-σταρ να ακολουθεί τα βήματα του Kobe με τεράστια σκορ, ξέρω ότι θα ήταν περήφανος που θα γνώριζε ότι εξακολουθεί να εμπνέει το παιχνίδι που ήταν τόσο ξεχωριστό για εκείνον», δήλωσε η Vanessa Bryant.

«Σας αφήνω με μία από τις πιο καταπληκτικές ατάκες του συζύγου μου», πρόσθεσε. «”Αφήστε το παιχνίδι καλύτερο από ό,τι το βρήκατε και όταν έρθει η ώρα να φύγετε, αφήστε έναν θρύλο”. Και αυτό έκανε».

Το άγαλμα είναι το πρώτο από τα τρία που θα τιμήσουν τον Kobe Bryant, ενώ ένα άλλο θα τον απεικονίζει με τη φανέλα με το νούμερο 24, ενώ το τρίτο θα απεικονίζει τον Kobe και τη Gianna.

Πηγή: BBC