Ο Μίνο Ραϊόλα ήταν ένας πραγματικά badass τύπος, που ήξερε καλά τη δουλειά του, πούλαγε ακριβά τους παίκτες του, κινούσε τα νήματα στα ποδοσφαιρικά πράγματα και ενοχλούσε με τις απαιτήσεις του τους μεγάλους συλλόγους. Στο παλμαρέ του συμπεριλαμβάνονται τεράστια ονόματα παικτών όπως οι Μάρκο Μπαλοτέλι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς,Πολ Πογκμπά και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Τον Ιανουάριο, νοσηλευτηκε για δεκαπέντε περίπου ημέρες στο νοσοκομείο του Μιλάνου,  όπου χειρουργήθηκε εξαιτίας μιας λοίμωξης των πνευμόνων από την οποία και τελικά κατέληξε σήμερα 28 Απριλίου σε ηλικία 54 ετών. Υπήρξε εκκεντρικός και εξαιρετικά δημοφιλής ενώ τελευταία, είχε ακόμα μια φορά τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της υπόθεσης του Νορβηγού επιθετικού της Ντόρτμουντ,Έρλινγκ Χάαλαντ. Παλαιότερα, μεγάλη δημοσιότητα είχε λάβει και η σύγκρουσή του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για του Πολ Πογκμπά.

Ο Μίνο Ραϊολα δεν ήξερε να χάνει και ίσως η μοναδική φορά που δεν κέρδισε ήταν στη μάχη με την πνευμονία.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων τον χαρακτήριζαν ως έναν σκληρό διαπραγματευτή που έκανε δύσκολα διάλογο και δεν συμμορφωνόταν με τις διαφορετικές απόψεις, ούτε επιδίωκε την κοινή πλεύση. Ήξερε να πουλάει τους πελάτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος τόσο για εκείνους όσο και για τον εαυτό του και τα κατάφερνε θαυμάσια. Ήταν ένας πονοκέφαλος για τα clubs.

H περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 73,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μίνο Ραϊόλα γεννήθηκε στην Ιταλία και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ολλανδία σε μικρή ηλικία και μεγάλωσε παίζοντας στην Χάαρλεμ. Aπό νεαρός δούλεψε για να βοηθήσει την οικογένειά του στον τομέα της εστίασης. Από αυτή του την ενασχόληση απέκτησε και το παρατσούκλι “σεφ πίτσας” το οποίο όπως έχει παραδεχθεί του το κόλλησαν άδικα, αφού όπως παραδέχθηκε μια φορά γελώντας δεν έχει φτιάξει ποτέ στη ζωή του ούτε μια πίτσα. Συνέχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αρχικά ως διερμηνέας, καθώς μιλούσε επτά γλώσσες,Ολλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ιταλικά, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους μάνατζερ ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή που πέτυχε ήταν του νεαρού τότε Ολλανδού επιθετικού Ντένις Μπέργκαμπ στην Ίντερ.