Ο Αμερικανός παραγωγός δίσκων, μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και κιθαρίστας, Nile Rodgers έχει πλέον το ίδιο όνομα με έναν αστεροειδή. Συνιδρυτής των Chic, ο Rodgers έχει γράψει, κάνει παραγωγή και έχει συμμετάσχει σε δίσκους που έχουν πουλήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια άλμπουμ και 75 εκατομμύρια singles παγκοσμίως.

Ο φίλος του Rodgers, Σάιμον Λάερι, ο οποίος εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο και συνεργάζεται με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση παρουσίασε τον Nilerodgers (191911) σε δείπνο για τον εορτασμό των 70ων γενεθλίων του μουσικού.

Ο αστεροειδής Nilerodgers (191911)

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο αστεροειδής Nilerodgers (191911) ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2005. Ο Λάερι έκανε τα απαραίτητα βήματα, ώστε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση να εγκρίνει να μετονομαστεί επίσημα σε “Nilerodgers”, ο αστεροειδής σε σχήμα πατάτας.

Ο αστεροδειδής βρίσκεται περίπου 300 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, ανάμεσα στον Άρη και στον Δία και απαιτείται διάστημα περίπου έξι χρόνων για να ολοκληρώσει μια πλήρης τροχιά.

«Μόλις ξεπεράσεις την έκπληξη της χειρονομίας, συνδέεσαι με την αγάπη που την έκανε να συμβεί» είπε ο Rodgers στο Rolling Stone για το δώρο και πρόσθεσε: «Είναι η αγάπη, τα ανθρώπινα συναισθήματα που σου δίνουν οι άλλοι, έτσι ελπίζω ότι σε όλη μου τη ζωή θα συνεχίσω να δίνω στους άλλους όσα περισσότερα μπορώ».

Ο Rodgers γιόρτασε τα γενέθλιά του στις 19 Σεπτεμβρίου με δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο μη κερδοσκοπικό του Ίδρυμα “We Are Family”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ