Ονομάζεται «uterus didelphys», δηλαδή δίδελφυς ή διφυής μήτρα, και είναι μια σπάνια κατάσταση που κάνει ακόμη δυσκολότερη την (ούτως ή άλλως) δύσκολη καθημερινότητα μιας γυναίκας. Στην πάθηση αυτή αναπτύσσονται δυο μήτρες και δυο τράχηλοι και, φυσικά, δύο κόλποι.

Δυο Αμερικανίδες μίλησαν για αυτή την σπάνια πάθησή τους και για το πώς είναι να ζουν καθημερινά υπό αυτές τις συνθήκες. Προ μερικών ημερών η Leanne Βell από την Αριζόνα ανέβασε, σύμφωνα με την Daily Mail, μια σειρά από βίντεο στο TikTok σχετικά με το θέμα αυτό.

Η 37χρονη με το παρατσούκλι The Lady Leanne αποκάλυψε μιλώντας στα βίντεο, ότι: «Το σώμα μου με τρελαίνει με έναν περίεργο τρόπο. Βασικά, γεννήθηκα με έξτρα μέλη, γεννήθηκα με δυο κόλπους, δυο μήτρες και δυο τράχηλους», εξηγώντας στη συνέχεια πως τα δυο ζεύγη αναπαραγωγικών οργάνων σημαίνει επίσης πως έχει δυο φορές περίοδο, αλλά «ευτυχώς έρχονται συνήθως ταυτόχρονα».

«Αναγκαστικά έχω διπλή περίοδο, που είναι χάλια, συνήθως έρχονται μαζί αλλά μερικές φορές όχι. Επίσης πρέπει να κάνω δυο τεστ ΠΑΠ, να φοράω δυο ταμπόν, και όπως είπα, γενικά κάνω όσα κάθε γυναίκα- απλώς τα κάνω διπλά», εξηγεί.

Πολλές γυναίκες την ρώτησαν πώς μοιάζουν ακριβώς οι δυο κόλποι της με την Leanne εξήγησε πως εξωτερικά δεν έχουν κάποια διαφορά από των υπολοίπων γυναικών, αλλά ο διαχωρισμός τους γίνεται εσωτερικά.

Η κατάσταση αυτή περιπλέκει τα πράγματα και όσον αφορά μια πιθανή εγκυμοσύνη, καθώς, όπως λέει η Leanne, διατρέχει υψηλό κίνδυνο, σημειώνοντας πως αν συμβεί ποτέ, θα πρέπει να γεννήσει αποκλειστικά με καισαρική. Επιπλέον ανέφερε πως πρακτικά θα μπορούσε να μείνει έγκυος από δυο διαφορετικούς άντρες ταυτόχρονα, με κάθε μωρό να κυοφορείται σε διαφορετική μήτρα.

Η δεύτερη γυναίκα που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την κατάστασή της είναι η 29χρονη Cassandra Bankson από την Καλιφόρνια, μέσα από βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube.

Η Bankson αποκάλυψε και αυτή ότι διαθέτει δύο χωριστούς αλλά απολύτως λειτουργικούς κόλπους – μια ιδιαιτερότητα που ανακάλυψε κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης που έκανε για τα νεφρά της.

Όπως αποκαλύπτει στην βρετανική Mirror η 29χρονη, όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση. Οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι διαθέτει ένα μόνο νεφρό αλλά δύο λειτουργικούς κόλπους.

Εξωτερικά, τα γεννητικά της όργανα διαθέτουν ένα μόνο άνοιγμα, αλλά εσωτερικά υπάρχουν δύο μήτρες και δύο τράχηλοι, ενώ διαθέτει κανονικά δύο σάλπιγγες όπως όλες οι γυναίκες.

Η Bankson λέει ότι σε μικρότερη ηλικία είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την περίοδό της, καθώς η αιμορραγία μπορεί να διαρκούσε έως και 28 ημέρες (!) ή μπορεί να είχε περίοδο δύο φορές μέσα στον ίδιο μήνα, ωστόσο οι γιατροί δεν είχαν υποπτευθεί ότι μπορεί να διαθέτει δύο κόλπους.

Η γυναικολόγος της τήν διαβεβαίωσε μεν ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τη σεξουαλική της ζωή, ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Bell, στην περίπτωση μιας εγκυμοσύνης θα πρέπει να γεννήσει μόνο με καισαρική.