Ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα,  και έχει περίπου το μέγεθος μιας Ολυμπιακής πισίνας, έχει «μικρές πιθανότητες» να συγκρουστεί με τη Γη σε 23 χρόνια, με πιο πιθανή ημερομηνία την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2046, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος Ο αστεροειδής έχει 1 πιθανότητα  στις 625 να χτυπήσει τη Γη. Ο διαστημικός αυτός βράχος – που ονομάζεται 2023 DW – είναι το μόνο αντικείμενο στη λίστα κινδύνου που η NASA το κατατάσσει στη θέση 1 στα 10 στην κλίμακα κινδύνου πρόσκρουσης του Τορίνο, μια κλιμακα που κατηγοριοποιεί τον προβλεπόμενου κινδύνου σύγκρουσης αντικειμένου με τη Γη. Όλα τα άλλα αντικείμενα κατατάσσονται στο 0.

Σύμφωνα με το εργαστήριο Jet Propulsion μπορεί  ο 2023 DW βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, η κατάταξή του στη θέση  1 όμως σημαίνει μόνο ότι «η πιθανότητα σύγκρουσης είναι εξαιρετικά απίθανη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας»,

Οι αξιωματούχοι της NASA έχουν προειδοποιήσει ότι οι πιθανότητες πρόσκρουσης θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά καθώς συλλέγονται διαρκώς περισσότερες παρατηρήσεις του 2023 DW και εκτελούνται πρόσθετες αναλύσεις.