Τώρα που οι εποχές αλλάζουν, η εποχή του τρόμου φτάνει σιγά σιγά και επίσημα. Είναι και πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου όπου όλοι και όλες, από το Hollywood μέχρι τη NASA, στοχεύουν στο να γίνουν όσο πιο τρομακτικοί γίνεται. Στην περίπτωση της τελευταίας, η διαστημική υπηρεσία μοιράστηκε το Σάββατο μια ανατριχιαστική εικόνα, παρουσιάζοντας έναν κοσμικό τρόμο με τη μορφή ενός νεφελώματος.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η NASA μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο του νεφελώματος Helix, ενός κοσμικού νέφους που επιπλέει στον αστερισμό του Υδροχόου. Λόγω του ετοιμοθάνατου άστρου που βρίσκεται στο κέντρο του, το νέφος δίνει την εντύπωση ενός ματιού που παρακολουθεί τα πάντα -ενός αρκετά τρομακτικού που θα ζήλευε και ο Σάουρον.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NASA (@nasa)

Αν φοβάστε ότι αυτή η φρίκη μπορεί να σας φάει ζωντανούς ενώ κοιμάστε, μην ανησυχείτε. Το νεφέλωμα Helix βρίσκεται περίπου 650 έτη φωτός μακριά. “Όταν κάποια αστέρια ξεμένουν από καύσιμα, διαστέλλονται, σχηματίζοντας έναν ερυθρό γίγαντα και τα εξωτερικά τους στρώματα αποκολλώνται”, αναφέρει η NASA στην ανάρτηση στο Instagram. “Μετά την αποκόλληση των εξωτερικών στρωμάτων, παραμένει ένας καυτός πυρήνας, σχηματίζοντας ένα άσπρο νάνο αστέρι, γνωστό ως πλανητικό νεφέλωμα, μια μοίρα που περιμένει τον Ήλιο μας σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια”.

Συνολικά, η NASA χρησιμοποίησε τέσσερα διαφορετικά παρατηρητήρια για να αποτυπώσει την πλήρη εικόνα του Helix.