Mισό φλιτζάνι καρύδια την ημέρα είναι αρκετό για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα.

Ενώ μερικοί μπορεί να ανησυχούν για την κατανάλωση καρυδιών καθημερινά, επειδή 10 καρύδια έχουν 270 θερμίδες, τα καρύδια έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στο να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα καρύδια έχουν πολλά οφέλη στην υγεία.

«Η κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια κάθε μέρα είναι ένας απλός τρόπος για την προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για ανεπιθύμητη αύξηση βάρους όταν περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους», δήλωσε ο Δρ. Emilio Ros, Διευθυντής της Υπηρεσίας Λιπιδίων, Ενδοκρινολογίας και Διατροφής.

Η Νοσοκομειακή Κλινική της Βαρκελώνης, Βαρκελώνη, Ισπανία είπε στην Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. «Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι τα υγιή λίπη στα καρύδια δεν έκαναν τους συμμετέχοντες να πάρουν βάρος».

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για τα καρύδια, τα οποία περιέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά από τους ξηρούς καρπούς και την πιο αυξημένη αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να βάλετε τα καρύδια στην καθημερινή σας διατροφή: μια νόστιμη προσθήκη σε μπισκότα, σε κρούστα πίτας ή αναμεμειγμένα σε ένα υγιεινό ντιπ.
Και επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα μαγνησίου, είναι επίσης ένα καλό σνακ για κατανάλωση πριν τον ύπνο. Έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που πολλοί διατροφολόγοι έχουν αρχίσει να αποκαλούν τα καρύδια ως τη νέα υπερτροφή.
Καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να τρώνε λιγότερο ή να αγνοούν εντελώς το κρέας και ο πληθωρισμός προκαλεί αύξηση της τιμής πολλών εναλλακτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες επιλογές πρωτεΐνης που είναι πιο εύκολες στο πορτοφόλι και τα καρύδια ταιριάζουν σίγουρα σε αυτήν την περιγραφή.

Αλλά προτού αρχίσετε να προσθέτετε καρύδια σε όλα τα γεύματα και τα σνακ σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα καρύδια είναι μια από τις πιο αλλεργιογόνος πηγή ξηρών καρπών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεύτερη μετά τα κάσιους.

Είναι η πρωτεΐνη του ξηρού καρπού στην οποία οι άνθρωποι είναι αλλεργικοί, και ενώ είναι πιθανό να είναι αλλεργικοί σε ένα είδος ξηρών καρπών και όχι σε άλλο, το allergy.org αναφέρει ότι περίπου το 50% των παιδιών που είναι αλλεργικά σε ένα είδος ξηρών καρπών είναι επίσης αλλεργικά σε δεύτερο είδος — ή περισσότερο.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αλλεργία σε ένα είδος καρυδιού, μιλήστε με το γιατρό σας πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε άλλο.