Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Πλάτωνα Τσούλου με τον τίτλο: «Υπάρξεις». Μέσα από τη νέα του δουλειά ο Πλάτων Τσούλος, επιχειρεί να δώσει ζωή, πνοή, συναίσθημα στις κούκλες που στέκουν ακίνητες, αμίλητες, αλλά όχι ανέκφραστες, στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων. Προσεγγίζει το αντικείμενο θεωρώντας ότι κρύβει έναν «αληθινό» δυναμισμό, την ψευδαίσθηση της ύπαρξης. Σε κάθε φωτογραφική λήψη εντοπίζει και από μία διαφορετική προσωπικότητα. Αποτυπώνει το τέλειο, το αληθινό, το ζωντανό… Πρόσωπα αψεγάδιαστα, σώματα καλλίγραμμα – ανδρικά και γυναικεία, αποκτούν ζωή και επικοινωνούν με τον αναγνώστη του λευκώματος.

Ο δημιουργός στον πρόλογο του έργου αναφέρει: «Οι “Υπάρξεις” προέκυψαν, όπως μια καθημερινή βόλτα στην αγορά, όπως οι γρήγορες ματιές στις βιτρίνες. “Υπάρξεις”, που αποπνέουν η καθεμιά κάτι το ξεχωριστό, το μοναδικό, γεμάτες συναίσθημα, που ζουν τη δική τους ζωή και δίνουν την αίσθηση ότι όταν σβήνουν τα φώτα επιστρέφουν σπίτια τους. Όπως εμείς…».

Ο Πλάτων Τσούλος έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Ρωσία καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, ενώ φωτογραφίες του έχουν εικονογραφήσει εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων. Το 1990 ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Μαυρίκιου «Aenigma est» (1ο Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι κάτοχος MSc στον τομέα Marketing & Επικοινωνία (ΟΠΑ) και εργάζεται ως δημοσιογράφος με ειδίκευση στο οικονομικό ρεπορτάζ. Το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση. Το φωτογραφικό λεύκωμα “Υπάρξεις” είναι το έκτο λεύκωμά του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ, και το όγδοο σε σειρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ