Μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, όπου η Ακαδημία φάνηκε να “σνόμπαρε” τη Greta Gerwig και τη Margot Robbie, ο Ryan Gosling και η America Ferrera -αμφότεροι υποψήφιοι- εξέδωσαν δηλώσεις κατακεραυνώνοντας τα Όσκαρ. Ωστόσο, παρά τη δημόσια κατακραυγή, η Whoopi Goldberg πήρε το μέρος της Ακαδημίας και απορρίπτει τη σκέψη ότι τα Όσκαρ σνόμπαραν τη “Barbie”.

Η ηθοποιός μίλησε για τις υποψηφιότητες των βραβείων κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της 24ης Ιανουαρίου του επιτυχημένου talk show “The View”. Η Whoopi Goldberg δεν είναι άγνωστη στα Όσκαρ, καθώς είναι ένα από τα 19 άτομα στο Χόλιγουντ που ανήκουν στην κατηγορία EGOT, που σημαίνει ότι έχει κερδίσει ένα Emmy, ένα Grammy, ένα Όσκαρ και ένα βραβείο Tony. «Το θέμα είναι ένα: Δεν κερδίζουν όλοι!»

Η διάσημη ηθοποιός του απέρριψε τον ισχυρισμό ότι τα Όσκαρα “άδειασαν” τις Margot Robbie και Greta Gerwig. «Λοιπόν, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Και αυτό είναι που θέλω κατά κάποιον τρόπο να επισημάνω», σχολίασε, εξηγώντας πώς γίνεται η διαδικασία ψηφοφορίας για τα μέλη της Ακαδημίας. «Και δεν είναι οι ελίτ – είναι ολόκληρη η οικογένεια της Ακαδημίας που ψηφίζει για τις υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας». «Όλοι ψηφίζουμε για την καλύτερη ταινία, όλοι. Έτσι, υπάρχουν επτά με δέκα υποψηφιότητες που προκύπτουν και δεν παίρνεις όλα όσα θέλεις να πάρεις [σ.σ. αναφερόμενη στην ταινία “Barbie”]».

Η “Barbie” ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας, ενώ Η Ferrera και ο Gosling ήταν και οι δύο υποψήφιοι στην κατηγορία ηθοποιός/ηθοποιός σε δευτερεύοντα ρόλο. Εν τω μεταξύ, η Gerwig δε συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και η Margot Robbie δεν ήταν υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο. Η σκηνοθέτης του “Lady Bird” έλαβε πάντως μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, για τη συνυπογραφή του σεναρίου της ταινίας.

Η Whoopi Goldberg αποκάλεσε τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ «υποκειμενική» λίστα. «Δεν υπάρχουν πρακτικές σνομπισμού, και αυτό είναι που πρέπει να έχετε κατά νου: Δεν παίρνουν όλοι ένα βραβείο», είπε. «Οι ταινίες που αγαπάτε εσείς μπορεί να μην αγαπιούνται από τους ανθρώπους που ψηφίζουν». Τα τελευταία σχόλια της πρωταγωνίστριας του “Sister Act” έρχονται μία ημέρα αφότου ο Ryan Gosling και η America Ferrera έκαναν δηλώσεις σχετικά με τις αντίστοιχες υποψηφιότητές τους. «Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιοι στις αντίστοιχες κατηγορίες θα ήταν υποτιμητικό», δήλωσε ο Gosling. Η Ferrera δήλωσε ότι και η ίδια είναι «απίστευτα απογοητευμένη».

Πηγή: Hollywood Life