Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που μιλάει για την αξία της Τέχνης και το πως αυτή έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο μέσα από τη ζωή της διάσημης φωτογράφου Ναν Γκολντίν.

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής – Αργυρός Λέοντας για μία ακόμα γυναίκα δημιουργό. Ο λόγος για την Αλίς Ντιόπ και το «Saint Omen», που παράλληλα κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας. Το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για το “TAR”. Αντίστοιχα ο Κόλιν Φάρελ της Ανδρικής Ερμηνείας για το “The Banshees of Inisherin”. Για τη σκηνοθεσία του τιμήθηκε το “Bones and All” του Λούκα Γκουαντανίνο και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου πήγε στο “The Banshees of Inisherin” του Ιρλανδού Mάρτιν ΜακΝτόνα.

Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής απέσπασε η ταινία του Ιρανού Τζαφάρ Παναχί “Οι Αρκούδες δεν υπάρχουν”, το Βραβείο Marcello Mastroianni του αναδυόμενου ή της αναδυόμενης ηθοποιού κατέληξε στην Τέιλορ Ράσελ και τέλος Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα Ορίζοντες για το “Jang-e Jahani Sevom (World War III)” του Χουμάν Σεγιέντι. Όλες οι ταινίες κι αρκετές ακόμα που προβλήθηκαν θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά, καθώς μία μία θα έρχονται στις αίθουσες.

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ στην Ευρώπη έριξε την αυλαία του και όσοι βρέθηκαν στο Λίντο ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου την ίδια εποχή. Η αποθέωση της έβδομης Τέχνης, την ώρα που στην Ελλάδα ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας κι ακολουθούν οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα και στη συνέχεια τον Νοέμβριο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.