Αφού έκανε θραύση στις Κάννες, κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του queer μιούζικαλ “Emilia Perez“.

Στην ισπανόφωνη κωμωδία πρωταγωνιστεί η Zoe Saldaña ως Rita, μια δικηγόρος που στρατολογήθηκε από τον διαβόητο ηγέτη του cartel Manitas (Karla Sofía Gascón) για να κανονίσει μια εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Manitas -που πλέον ονομάζεται Emilia Perez- αναθέτει στη Rita να μεταφέρει με ασφάλεια την πρώην γυναίκα του, Jessi (Selena Gomez) και τα παιδιά τους από την Ελβετία στην Πόλη του Μεξικού. Βέβαια, ούτε η Jessi, ούτε τα παιδιά, γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Η ταινία ακολουθεί της διαδρομή προς την ολοκλήρωση της κατάκτησης της γυναικείας ταυτότητας, μία πράξη λυτρωτική και χάρη στη γραφή και τη σκηνοθεσία του Jacques Audiard, αποθεώθηκε από το κοινό που την παρακολούθησε στις Κάννες, όπου κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το γυναικείο σύνολο.

Τα πρωτότυπα τραγούδια έχουν την υπογραφή της γαλλίδας τραγουδίστριας Camille, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Édgar Ramírez, Adriana Paz και Mark Ivanir.

Αν και τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι το Netflix πλησίαζε σε συμφωνία για τα δικαιώματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, προς το παρόν θα κάνει πρεμιέρα στις γαλλικές αίθουσες στις 21 Αυγούστου.

Πηγή: Consequence