Κανείς, σήμερα, δεν κάνει ταινίες σαν τον Guy Maddin. Στο πλαίσιο του London Film Festival, το “BFI Southbank” φιλοξενεί έως τις 30 Οκτωβρίου έκθεση για τον cult δημιουργό, με τίτλο “Haunted Hotel: A Melodrama in Augmented Reality”. Πρόκειται για την πρώτη παραγγελία διευρυμένης πραγματικότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Πέρυσι, εκπρόσωποι του κινηματογραφικού φεστιβάλ επισκέφθηκαν έκθεση κολάζ του Maddin στο Παρίσι και πρότειναν ένα AR πρότζεκτ. Ο καλλιτέχνης ετοίμασε μια πλοκή γεμάτη μελόδραμα, προδοσία και αναφορές στη νουβέλα «Το Στοιχειωμένο Ξενοδοχείο» του Γουίλκι Κόλινς.

Στο show διευρυμένης πραγματικότητας στο BFI Southbank υπάρχουν επίσης και αποκρυφιστικά κολάζ του στον τοίχο αλλά και που δεν είναι στον τοίχο -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, αν τα δει κανείς μέσω AR τεχνολογίας. Για παράδειγμα, κουρτίνες που θυμίζουν David Lynch οι οποίες ανοίγουν η μια πίσω από την άλλη, αναλόγως του πού στέκεται ο θεατής, και αποκαλύπτουν μέλη του συγκροτήματος ABBA σε αδαμιαία περιβολή αλλά με προσεκτικά τοποθετημένο αλουμινόχαρτο κουζίνας στα επίμαχα σημεία.