Πάνω από ένα χρόνο μετά το θάνατο του Bernie Madoff – και λίγες εβδομάδες μετά το φιάσκο της FTX – η ιστορία πίσω από την υπόθεση του σχεδίου Ponzi θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός επερχόμενου ντοκιμαντέρ του Netflix.

Το «Madoff: The Monster of Wall Street» περιλαμβάνει συνεντεύξεις με “πληροφοριοδότες, υπαλλήλους, ερευνητές και θύματα”, καθώς και υλικό από τις καταθέσεις του Madoff σε βίντεο που δεν έχει δει ποτέ κανείς.

Η σειρά τεσσάρων επεισοδίων, σε σκηνοθεσία του ντοκιμαντερίστα Joe Berlinger, «αποκαλύπτει τη γένεση και, για πρώτη φορά, τους μηχανισμούς της απατηλής επιχείρησης παροχής επενδυτικών συμβουλών του Madoff, αποκαλύπτοντας πώς η απάτη δεν ήταν απλώς το πνευματικό παιδί μιας σατανικής ιδιοφυΐας, όπως πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν», αναφέρει το Netflix στη σύνοψη.

Όπως ακούγεται στο τρέιλερ, «Η επιλογή που έκανε [ο Madoff] ήταν πως μπορούσε να ζήσει με τον εαυτό του ως ψεύτη πολύ πιο εύκολα από ό,τι μπορούσε να ζήσει με τον εαυτό του ως αποτυχημένο».

Το «Madoff: The Monster of Wall Street», που αναμένεται να προβληθεί στις 4 Ιανουαρίου 2023, είναι η τελευταία προσέγγιση στη μικρή οθόνη του απατεώνα Ponzi, ο οποίος πέθανε πίσω από τα κάγκελα τον Απρίλιο του 2021. Ο Joe Berlinger έχει στο παρελθόν σκιαγραφήσει σε μίνι σειρές τον John Wayne Gacy και τη Ghislaine Maxwell.

Πηγή: Rolling Stone