Με πρωταγωνιστές τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το αστυνομικό φιλμ του 1995 «Heat» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μάικλ Μαν εισέπραξε πολύ καλές κριτικές.

Το σίκουελ «Heat 2» πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον Αύγουστο ως μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται τόσο μετά όσο και πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας.

Σε συνέντευξή του στο «Empire», ο Μαν είπε πώς σκοπεύει να διασκευάσει το μυθιστόρημα σε ταινία κάποια στιγμή. «Είναι πλήρως προγραμματισμένο να γίνει ταινία» είπε ο Μαν. «Είναι μια απλή ταινία; Όχι. Είναι πολύ ακριβή σειρά; Όχι. Θα είναι μια μεγάλη ταινία» διευκρίνισε.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι μια συνέχεια της πρώτης ταινίας του 1995 θα εξακολουθούσε να είναι ελκυστική στο σύγχρονο τοπίο του Χόλιγουντ. «Αν δείτε την εξέχουσα θέση της σε οικιακά βίντεο για περισσότερα από 20 χρόνια, αυτή η ταινία έχει επιτυχία» είπε.

«Ο κόσμος την παρακολουθεί ακόμα. Ο κόσμος εξακολουθεί να μιλά για αυτή. Είναι ένα brand. Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα σύμπαν Heat. Και αυτό σίγουρα δικαιολογεί μια πολύ μεγάλη φιλόδοξη ταινία».

Το μυθιστόρημα «Heat 2» των Μάικλ Μαν και Μεγκ Γκάρντινερ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 18 Αυγούστου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ