Το Horrorant Film Festival αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα genre fests της Ευρώπης και τώρα, ύστερα από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, οι Νύχτες Τρόμου του επιστρέφουν για 11 ημέρες αγνής διασκέδασης.


Από τις 5 έως τις 15 Μαΐου, θα βρίσκεται στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Ελιζέ αυξάνοντας τη διάρκειά του από 7 σε 11 ημέρες και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 62 συνολικά ταινίες, 25 εκ των οποίων είναι μεγάλου μήκους και θα παρουσιαστούν σε αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα. Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με πρώτους επιβεβαιωμένους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη (κινηματογράφος Βακούρα τις ίδιες ημερομηνίες με την Αθήνα) και τη Ρόδο (12-18 Μαΐου στο Pallas).

Τα 37 μικρού μήκους είναι χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, τα ελληνικά με 5 συμμετοχές και τα διεθνή με 25. Θα προβάλλονται παραδοσιακά πριν τις μεγάλου μήκους ταινίες και τα animated, που φέτος θα έχουν τις αποκλειστικές τους προβολές για να μπορέσουν να τα απολαύσουν συγκεντρωμένα οι φανατικοί οπαδοί του είδους.

Φέτος, ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι ο πολυβραβευμένος Filip Jan Rymsza (σκηνοθέτης του Οργουελικού The Other Side Of The Wind) που θα παρουσιάσει τη νέα ταινία του, Mosquito State και οι σκηνοθέτες Βίβιαν Παπαγεωργίου, Srdjan Milosavljevic, Κωνσταντίνος Γουργιώτης και Βαχάγκν Καραπετιάν.

 

Πληροφορίες:
7ο Horrorant Film Festival
Κινηματογράφος Ελιζέ, Νυμφαίου 12, Ιλίσια
Ολόκληρο το πρόγραμμα βρίσκεται στο website του φεστιβάλ
Facebook Page
Εισιτήρια:
7€, ενώ με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού, για τους άνεργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ και άνω των 65, το κόστος είναι 5€.
Θα υπάρχει και ημερήσια κάρτα, κόστους 10€ για τις τρεις προβολές μιας ημέρας, καθώς και full pass με 40€