Ετοιμαστείτε για μια μοναδική τηλεοπτική ιστορία εκδίκησης, γιατί ο Park Chan-wook μεταφέρει την κλασική (πλέον) ταινία του “Oldboy” στη μικρή οθόνη. Σύμφωνα με το Variety, ο Park αναπτύσσει μια αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του εξαιρετικά βίαιου θρίλερ εκδίκησης με τη Lionsgate.

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Park, η αρχική ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο ιαπωνικό manga και αφηγείται την ιστορία του Oh Dae-su (Choi Min-sik), ενός επιχειρηματία που απήχθη και κρατήθηκε αιχμάλωτος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για 15 χρόνια. Αφού ξαφνικά απελευθερώνεται, θέλει να εκδικηθεί τον υπεύθυνο αυτής της πράξης.

Ο Park θα είναι παραγωγός της προσαρμογής της σειράς μαζί με τον δημιουργικό του συνεργάτη Syd Lim, με τα στελέχη της Lionsgate Television, Courtney Mock και Tara Joshi να επιβλέπουν τη σειρά. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν ο Park θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

«Η Lionsgate Television μοιράζεται το δημιουργικό μου όραμα για τη μεταφορά του “Oldboy” στον κόσμο της τηλεόρασης», δήλωσε ο Park. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα στούντιο του οποίου το brand αντιπροσωπεύει την τολμηρή, πρωτότυπη και ριψοκίνδυνη αφήγηση».

Το 2013, ο Spike Lee σκηνοθέτησε ένα αγγλόφωνο remake του “Oldboy” με πρωταγωνιστές τους Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Samuel L. Jackson και Michael Imperioli, αλλά δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές.

Η τελευταία τηλεοπτική σειρά του Park, “The Sympathizer”, διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, με πρωταγωνιστές τον Hoa Xuande ως διπλό πράκτορα γνωστό ως The Captain και τον Robert Downey Jr. σε πολλαπλούς ρόλους.

Πηγή: Consequence