Ο Ben Affleck με τον Matt Damon και τον Gerry Cardinale εγκαινίασαν τη δική τους εταιρεία παραγωγής με την ονομασία «Artists Equity». Σύμφωνα με το Deadline η επενδυτική εταιρεία «RedBird Capital» του Cardinale θα παρέχει στρατηγικό κεφάλαιο και επιχειρησιακή εμπειρογνωμοσύνη για την επιτάχυνση ανάπτυξης της εταιρείας.

«Η Artists Equity δημιουργήθηκε από το πάθος του Matt και το δικό μου για την υποκριτική και την κοινή μας επιθυμία να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να πραγματοποιήσουν το όραμά τους, όπως είχαμε την τύχη να κάνουμε στην καριέρα μας», δήλωσε ο Affleck ο οποίος θα είναι ο δ/νων σύμβουλος της εταιρίας. «Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας ορίζεται από σπουδαίες συνεργασίες -συγγραφείς, σκηνοθέτες, παραγωγοί, συνεργείο, ηθοποιοί – και σε όλη μου την καριέρα έχω μάθει ότι η συνεργασία είναι αυτό που οδηγεί στην επιτυχία. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα στούντιο με επίκεντρο τον δημιουργό που θα μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής με κοινή συμμετοχή στην εμπορική επιτυχία των έργων».

Το πρώτο τους εγχείρημα θα είναι η αληθινή ιστορία πίσω από τη δημιουργία της εμβληματικής μάρκας Air Jordan με σκηνοθέτη τον Affleck και πρωταγωνιστή τον Damon. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 σε συνεργασία με τις εταιρίες Amazon Studios, Skydance Sports και Mandalay Pictures. Η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει τρεις ταινίεςτο 2023, ενώ στο μέλλον σκοπεύει να επεκταθεί ώστε να κυκλοφορεί τουλάχιστον πέντε ταινίες ετησίως.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ