Η σειρά, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να προβληθεί την άνοιξη, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Θα προβάλλεται από το AMC και το AMC+. Η είδηση έρχεται την ώρα που οι πρωταγωνιστές Lauren Cohan και Gaius Charles, μαζί με τον showrunner Eli Jorné, συμμετείχαν σε πάνελ στην εκδήλωση WonderCon στην Καλιφόρνια.

Ο Jorné εξήγησε τι έχει να προσφέρει η νέα σειρά τόσο στους πιστούς οπαδούς του The Walking Dead όσο και σε αυτούς που θα το παρακολουθήσουν για πρώτη φορά.

«Είναι το The Walking Dead όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Δεν έχουμε ζήσει πραγματικά σε μια πόλη σαν αυτή». δήλωσε ο Jorné. «Είναι η Νέα Υόρκη, υπάρχουν ουρανοξύστες μέχρι τον ουρανό και ενάμισι εκατομμύριο ζόμπι. Και για χαρακτήρες όπως η Maggie και ο Negan, που τρέχουν μέσα στο δάσος για πολύ καιρό, είναι ένας εντελώς νέος κόσμος που είναι απλά εξαιρετικά κλειστοφοβικός, τρομακτικός και επίσης, όπως θα ανακαλύψετε, έχει θύλακες επιζώντων. Θα δείτε όλους τους παράξενους νέους τρόπους με τους οποίους ζουν στην αποκάλυψη -είναι σίγουρα κάτι που δεν έχετε ξαναδεί».

Το “The Walking Dead: Dead City” ακολουθεί τη Maggie (Cohan) και τον Negan (Jeffrey Dean Morgan) καθώς ταξιδεύουν σε ένα μετα-αποκαλυπτικό Μανχάταν, που έχει αποκοπεί εδώ και καιρό από την ενδοχώρα. Η ετοιμόρροπη πόλη είναι γεμάτη με νεκρούς και κατοίκους που έχουν κάνει τη Νέα Υόρκη τον δικό τους κόσμο γεμάτο αναρχία, κίνδυνο, ομορφιά και τρόμο.

Στο πάνελ ο Cohan μίλησε για «τον ελέφαντα στο δωμάτιο». Τι θα σήμαινε αυτή η αιφνιδιαστική συνεργασία μεταξύ του Negan, του ανθρώπου που σκότωσε τον σύζυγό της Glenn (Steven Yeun) σημειωτέον, και της Maggie για τους δυο τους;

«Είναι ενδιαφέρον γιατί βλέπουμε ένα πολύ ανεπεξέργαστο επίπεδο τραύματος μεταξύ της Maggie και του Negan. Στο Dead City, έχουμε πραγματικά την ευκαιρία να [αναρωτηθούμε], ‘Τι είναι αυτό; Τι χρειάζεται για να το ξεπεράσουμε;”» δήλωσε η Cohan. «Και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι μια ευκαιρία για εμάς να αναγκαστούμε να είμαστε μαζί σε αυτή την αποστολή. Η ένταση και τα αξεπέραστα εμπόδια εξακολουθούν να υπάρχουν. Τους έχουμε δει να διασταυρώνονται συχνά, αλλά σε αυτή τη σειρά, είναι πραγματικά παγιδευμένοι και θα αντιμετωπίσουν πράγματα από τα οποία υποτίθεται έχουν ξεφύγει, Είναι σαν μια άσκηση οικειότητας με το χειρότερο άτομο».

Ο Jorné εξήγησε περαιτέρω την πολυπλοκότητα της σχέσης τους: «Είναι το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Maggie και του Negan, και έτσι, υπό αυτή την έννοια, έχει πολύ θλίψη, τραύμα και απώλεια και από τις δύο πλευρές και πώς το διαχειρίζεσαι αυτό; Πώς η Maggie κοιτάζει κάθε μέρα το πρόσωπο του Negan και θυμάται τι έκανε στον έρωτα της ζωής της; Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο κομμάτι της σειράς. Για όποιον παρακολουθεί το Walking Dead όλα αυτά τα χρόνια και συνδέεται με αυτούς τους χαρακτήρες, συνεχίζουμε την ιστορία, την μεγαλώνουμε, την εξελίσσουμε και την εμβαθύνουμε σε ένα εντελώς νέο τοπίο».

Στη σειρά των έξι επεισοδίων πρωταγωνιστούν επίσης οι Jonathan Higginbotham, Mahina Napoleon, Trey Santiago-Hudson και Charlie Solis. Είναι το τέταρτο spinoff στο σύμπαν του Walking Dead μετά τα Fear The Walking Dead, World Beyond και Tales of the Walking Dead και είναι η πρώτη συνέχεια της αρχικής σειράς Walking Dead.

Πηγή: Deadline