Καλά νέα για τους θαυμαστές του Studio Ghibli! Το “The Boy and Heron” (Το Αγόρι και ο Ερωδιός) θα προβληθεί στο Netflix αργότερα μέσα στο 2024.

Αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία, η ταινία θα είναι μια προσθήκη στην εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Netflix, καθώς η πλατφόρμα streaming φιλοξενεί πολλά διαμάντια από τη συλλογή του ιαπωνικού στούντιο κινουμένων σχεδίων Studio Ghibli, από το “Spirited Away” μέχρι το “Kiki’s Delivery Service” και το “My Neighbor Totoro”.

Το Netflix επέκτεινε τα δικαιώματα ροής των έργων του στούντιο, τα οποία είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση σε χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Οι ταινίες δεν υπάρχουν, ωστόσο, στο Netflix στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Το “The Boy and the Heron”, που απεικονίζεται με το χαρακτηριστικό χειροποίητο στυλ του δημιουργού Hayao Miyazaki, απέσπασε μεγάλους επαίνους και κριτική αναγνώριση μετά την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο, αποσπώντας βραβεία στα φετινά Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες. Η βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων αποτελεί την επιστροφή του Miyazaki μετά από 10ετή παύση από τις ταινίες μεγάλου μήκους, εξερευνώντας και πάλι την απώλεια, την παιδική ηλικία, τις περιπέτειες και το φανταστικό. Όπως έγραψε η Kristy Puchko του Mashable, η ταινία είναι «οπτικά πλούσια» και μια «μεθυστική εξερεύνηση της θλίψης και της αποδοχής», αφήνοντας τελικά τους θεατές να απολαύσουν αυτό που είναι «με αγάπη πολυεπίπεδο, οπτικά καθηλωτικό και αδίστακτα ειλικρινές».

Φωτ.: Nicolas Guérin

Πηγή: Mashable