Από το 2007, όταν δημιούργησε ένα ψεύτικο τρέιλερ για την ταινία “Grindhouse”, ο Eli Roth περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να δημιουργήσει μια ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη σε αυτό. Το πρωτότυπο τρέιλερ ήταν γεμάτο με λογοπαίγνια και εξαιρετικά φτηνές σκηνές πτωμάτων.

Ο Roth έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία “Cabin Fever” το 2002, την οποία έγραψε μαζί με τον συγκάτοικό του στο κολέγιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Αργότερα, όταν δημιούργησε το “Hostel” το 2005, το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με το υποείδος των ταινιών τρόμου slasher. Έκτοτε έχει προστεθεί σε έναν κατάλογο ανεξάρτητων σκηνοθετών που είναι γνωστός ως “The Splat Pack”, με σκηνοθέτες που δημιουργούν εξαιρετικά βίαιες ταινίες με χαμηλό προϋπολογισμό.

Μαζί με τις συγγραφικές και σκηνοθετικές του ικανότητες, ο Roth είναι επίσης ηθοποιός, κάνοντας εμφανίσεις στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις ταινίες του. Η πιο αξιοσημείωτη ερμηνεία του είναι στην ταινία “Inglourious Basterds” του Quentin Tarantino, ως Donny  “The Bear Jew” Donowitz, για την οποία έλαβε το βραβείο Critics Choice Movie Award.

Eli Roth και Brad Pitt

Τώρα, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη δημιουργία του ψεύτικου τρέιλερ για το “Grindhouse”, η ταινία “Thanksgiving” (Ημέρα των Ευχαριστιών) επιτέλους είναι γεγονός.

Η κυκλοφορία της στις αίθουσες αναμένεται στις 17 Νοεμβρίου.

Γνωρίζουμε επίσης η ταινία θα είναι τελικά διαθέσιμη για streaming στο Netflix, χάρη σε μια συμφωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Sony Pictures και της πλατφόρμας τον Απρίλιο του 2021, η οποία δίνει στην υπηρεσία τα δικαιώματα για streaming πρόσφατων ταινιών του στούντιο.

Η ταινία διαδραματίζεται στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης. «Το τραπέζι είναι στρωμένο, οι γιορτές έχουν αρχίσει, αλλά ένας απρόσκλητος επισκέπτης έχει φτάσει… και φέτος δεν θα μείνει τίποτα». Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος βάζει στο στόχαστρο τους κατοίκους της πόλης, είναι αποφασισμένος να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς. Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το «Γιατί» Τι είναι αυτό που προκαλεί τον δολοφόνο στην Ημέρα των Ευχαριστιών;

Με πληροφορίες από: Collider, Fangoria