Γκρινιάζουμε για το εισιτήριο του Nick Cave, αλλά ξέρουμε πως τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για όλους σε αυτήν την ζωή. Πιο συγκεκριμένα, διαβάσαμε κάτι που μας τίναξε τα μυαλά στον αέρα! Ένα εξαιρετικά σπάνιο αντίτυπο δίσκου βινυλίου 7 ιντσών του σινγκλ των The Velvet Underground & Nico “All Tomorrow’s Parties” πωλήθηκε πρόσφατα στο Discogs στην τιμή ρεκόρ των 30.000 δολαρίων.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε ως promo single το 1966 και υπάρχουν λιγότερα από δέκα γνωστά αντίτυπα των 7 ιντσών. Η πώληση φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και ο αγοραστής επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. Του ευχόμαστε να τον απολαύσει και να τον ακούσει 30.000 φορές!

Το “The Velvet Underground & Nico” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1967 μέσω της Verve Records και είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Velvet Underground και της Γερμανίδας Nic.o Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από στίχους που περιλαμβάνουν θέματα όπως η χρήση ναρκωτικών, η πορνεία, η σαδομαζοχιστική συμπεριφορά και η σεξουαλική ασυμβατότητα.

Αν και αρχικά το άλμπουμ πούλησε λίγο και αγνοήθηκε από τους κριτικούς λόγω του αντισυμβατικού ήχου και του περιεχομένου του, αργότερα κατέστη ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ στη ροκ και ποπ μουσική, καθώς και ένα από τα κορυφαία άλμπουμ όλων των εποχών. Περιγράφεται ως το “πρωτότυπο άλμπουμ τέχνης” και άσκησε μεγάλη επιρροή σε πολλά υποείδη της ροκ μουσικής και της εναλλακτικής μουσικής, συμπεριλαμβανομένων του πανκ, του garage, του krautrock, του post-punk, του shoegaze, του goth και του indie. Το 2003, κατατάχθηκε 13ο στη λίστα του Rolling Stone με τα “500 Κορυφαία Άλμπουμ Όλων των Εποχών”. Το 2006, εισήχθη στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για την “πολιτιστική, ιστορική ή αισθητική της σημασία”. Διαβάστε εδώ τι έχουμε γράψει στο Olafaq για τον εμβληματικό αυτό δίσκο με το εξώφυλλο-μπανάνα.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνει το άλμπουμ είναι:

A1 Sunday Morning

A2 I’m Waiting For The Man

A3 Femme Fatale

A4 Venus In Furs

A5 Run, Run, Run

A6 All Tomorrow’s Parties (αυτό μόνο περιλαμβάνεται στο βινύλιο των 30.000 δολαρίων!)

B1 Heroin

B2 There She Goes Again

B3 I’ll Be Your Mirror

B4 Black Angel’s Death Song

B5 European Son To Delmore Schwartz