Ο Ang Lee ετοιμάζεται να μεταφέρει την ιστορία της ζωής του Bruce Lee στη μεγάλη οθόνη και ο βραβευμένος με Όσκαρ Ταϊβανέζος σκηνοθέτης επέλεξε τον δικό του γιο να ενσαρκώσει τον θρύλο των πολεμικών τεχνών.

Το Deadline αναφέρει ότι η ταινία είναι στο στάδιο της ανάπτυξης από την 3000 Pictures της Sony, με τον γιο του Ang Lee, Mason Lee, να είναι πρωταγωνιστής.

«Δεν ήταν αποδεκτός ως πλήρως Αμερικανός ούτε ως πλήρως Κινέζος, όμως ο Brruce Lee ήταν μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης που εισήγαγε το κινέζικο kung fu στον κόσμο, ένας επιστήμονας της μάχης και ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που έφερε επανάσταση τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο και στον κινηματογράφο δράσης», δήλωσε ο Ang Lee.

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να διηγηθώ την ιστορία αυτού του λαμπρού, μοναδικού ανθρώπου που λαχταρούσε να ανήκει, διέθετε τρομερή δύναμη και που, μέσα από ακούραστη σκληρή δουλειά, έκανε τα ακατόρθωτα όνειρα πραγματικότητα», τόνισε.

Η ζωή του Bruce Lee είχε προηγουμένως παρουσιαστεί στην ταινία «Dragon: The Bruce Lee Story» του 1993, με πρωταγωνιστή τον Jason Scott Lee.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ