Έπειτα, από την ηχηρή αποχώρηση της συμβούλου παραγωγής Κάθρην Ράιλυ η Ελληνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ανακοίνωση της διευρύνει τις ακροάσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου «Στρέλλα».

Τις προηγούμενες ημέρες η τρανς εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κάθρην Ράιλυ αποχώρησε από τα καθήκοντα Συμβούλου Παραγωγής της όπερας «Στρέλλα», καταγγελώντας πως ο ρόλος δεν δόθηκε σε τρανς ηθοποιό. Με αυτή την ανακοίνωση έληξε και την συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Έπειτα, από τις πιέσεις που δημιουργήθηκαν η ΕΛΣ ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις ακροάσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο με στόχο να εξαντληθούν οι προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί διεμφυλική γυναίκα ερμηνεύτρια που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Η «Στρέλλα» σε σκηνοθεσία Πάνου Χ. Κούτρα και σενάριο του ίδιου και του Παναγιώτη Ευαγγελίδη πραγματεύεται τη γυναικεία τρανς ορατότητα. Η ιστορία αφηγείται τη σχέση ενός 45χρονου πρώην καταδίκου με μια 25χρονη τρανς γυναίκα. Τον ομώνυμο ρόλο υποδύθηκε η ηθοποιός Μίνα Ορφανού.

Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, το 2009. Έχει λάβει 4 βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Α’ γυναικείου ρόλου για τη Μίνα Ορφανού.