Με οικοδεσπότες τους Ρόμες Ρανγκανάθαν και Ρομπ Μπέκετ πραγματοποιήθηκαν τα τηλεοπτικά βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας – BAFTA TV Awards 2023 στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς ήταν η Κέιτ Γουίνσλετ η οποία έλαβε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο “I Am Ruth” του Channel 4. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο της Bafta για τηλεοπτική παραγωγή.

Οπως αναφέρει το Deadline το συγκλονιστικό κοινωνικό δράμα του Channel 4, το οποίο κέρδισε και το βραβείο Best Single Drama αναφέρεται στην επίδραση που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των εφήβων και ακολουθεί την σχέση μιας μητέρας και της έφηβης κόρης της η οποία παλεύει με θέματα ψυχικής υγείας.

Η βραβευμένη ηθοποιός στην ευχαριστήρια ομιλία της θέλησε να καλέσει «τους έχοντες την εξουσία να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο».

«Δεν το θέλουμε και θέλουμε πίσω τα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλουμε να μένουμε ξύπνιοι τρομοκρατημένοι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Οσοι νέοι ακούνε, ζητήστε βοήθεια δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε υποστήριξη, απλά ζητήστε τη».

Η Κέιτ Γουίνσλετ συμπρωταγωνιστεί με την κόρη της Μία Θρίπλετον στο “I Am Ruth”, με την βραβευμένη ηθοποιό να δηλώνει ότι θα ήθελε να «κόψει το βραβείο στη μέση και να της το δώσει».

«Το κάναμε μαζί αυτό, μικρή», ανέφερε συγκινημένη.

Η Γουίνσλετ απέτισε επίσης φόρο τιμής στον δημιουργό της σειράς, Ντόμινικ Σάβατζ, που δημιούργησε «το χώρο για να πούμε τις ιστορίες μας».

«Αυτό σημαίνει πολλά, καθώς σημαίνει ότι τα μικρά βρετανικά τηλεοπτικά δράματα μπορούν ακόμα να έχουν βαρύτητα», πρόσθεσε η Κέιτ Γουίνσλετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ