Η Sia αποκάλυψε ότι έχει διαταραχή αυτιστικού φάσματος, δύο χρόνια μετά το σκηνοθετικό της ντεμπούτο για το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές αντιδράσεις για «προβληματική και παραπλανητική» απεικόνιση του αυτισμού.

Στην ταινία, με τίτλο «Music» πρωταγωνίστησε η Μάντι Ζίγκλερ ως ένα νεαρό κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού.

Μετά το ντεμπούτο της το 2021, η ταινία δέχθηκε σφοδρή κριτική με τον Άνταμ Γουάιτ της εφημερίδας «The Independent» να γράφει στην κριτική του με ένα αστέρι ότι «χρησιμοποιεί τον αυτισμό σαν να είναι αφίσα που αναγράφει: “Ζήσε, γέλα, αγάπα”».

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε επεισόδιο του «Rob Has a Podcast», η τραγουδίστρια από την Αυστραλία αποκάλυψε: «Είμαι στο φάσμα και είμαι σε αποκατάσταση και τέλος πάντων υπάρχουν πολλά πράγματα».

Σύμφωνα με το People, η Sia είπε: «Για 45 χρόνια, έλεγα: “Πρέπει να πάω να φορέσω το ανθρώπινο κοστούμι μου”. Και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έγινα πλήρως, πλήρως ο εαυτός μου».

Η Sia έχει μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τις μάχες της και τον χρόνο που πέρασε στην απεξάρτηση λόγω εθισμού στο αλκοόλ. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανέφερε ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

«Κανείς δεν μπορεί ποτέ να σε γνωρίσει και να σε αγαπήσει όταν είσαι γεμάτος μυστικά και… ζεις με ντροπή» είπε η Sia σημειώνοντας ότι ένιωσε ανακούφιση αφού «έμαθε ποια νευροατυπικότητα μπορεί να έχει ή όχι».

Η ταινία “Music” αντιμετώπισε αντίποινα από την κοινότητα του αυτισμού επειδή επιλέχθηκε η νευροτυπική Μάντι Ζίγκλερ, χορεύτρια, ηθοποιός, συγγραφέας και μοντέλο να υποδυθεί νευροαποκλίνοντα χαρακτήρα και μάλιστα περισσότερα από 60.000 άτομα υπέγραψαν αίτημα απαγόρευσης της διανομής της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ