Η Shakira κατέληξε σε συμφωνία με τις ισπανικές αρχές για τον διακανονισμό της υπόθεσής της για φορολογική απάτη, την ημέρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη.


Η Κολομβιανή ποπ σταρ επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Οι ισπανικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι η Shakira όφειλε πάνω από 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους μεταξύ 2012 και 2014, ισχυριζόμενες ότι είχε δηλώσει τις Μπαχάμες ως κύρια κατοικία της για εκείνα τα χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στην Ισπανία. Η Shakira αρνήθηκε επανειλημμένα οποιαδήποτε παράβαση και επέλεξε να οδηγήσει την υπόθεση σε δίκη αντί να αποδεχθεί την προσφορά συμβιβασμού από τις αρχές τον Ιούλιο του 2022. Σύμφωνα με το Associated Press, η συμφωνία της Shakira περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και πρόστιμο 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δήλωσή της στο Variety, η τραγουδίστρια είπε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα προσπαθούσα να κάνω το σωστό και να δίνω το θετικό παράδειγμα στους άλλους. Αυτό συχνά σημαίνει να κάνω το επιπλέον βήμα σε επιχειρηματικές και προσωπικές οικονομικές αποφάσεις για να εξασφαλίσω τις απολύτως καλύτερες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης συμβουλών από τις κορυφαίες φορολογικές αρχές του κόσμου, όπως η PricewaterhouseCoopers International Limited, η οποία με συμβούλευσε από την αρχή, και στη συνέχεια η Ernst & Young Global Limited. Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες αυτές, οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας συνέχισαν μια υπόθεση εναντίον μου, όπως έχουν κάνει εναντίον πολλών επαγγελματιών αθλητών και άλλων ατόμων υψηλού προφίλ, αποστραγγίζοντας την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά».

Η Shakira συνέχισε: «Ενώ ήμουν αποφασισμένη να υπερασπιστώ την αθωότητά μου σε μια δίκη που οι δικηγόροι μου ήταν σίγουροι ότι θα έκρινε υπέρ μου, πήρα την απόφαση να επιλύσω επιτέλους αυτό το θέμα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μου, τα οποία δεν θέλουν να δουν τη μαμά τους να θυσιάζει την προσωπική της ευημερία σε αυτόν τον αγώνα. Πρέπει να ξεπεράσω το άγχος και τη συναισθηματική επιβάρυνση των τελευταίων ετών και να επικεντρωθώ στα πράγματα που αγαπώ -τα παιδιά μου και όλες τις ευκαιρίες που έρχονται στην καριέρα μου, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης παγκόσμιας περιοδείας μου και του νέου μου άλμπουμ, για τα οποία είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη. Θαυμάζω απεριόριστα εκείνους που έχουν πολεμήσει αυτές τις αδικίες μέχρι τέλους, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη είναι να πάρω πίσω τον χρόνο μου για τα παιδιά μου και την καριέρα μου».

Η Shakira έχει δύο γιους με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Gerard Piqué. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούνιο του 2022. Αν είχε κριθεί ένοχη, η Shakira θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πάνω από οκτώ χρόνια φυλάκισης, καθώς και 24,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα για τα Latin Grammy, όπου εμφανίστηκε και πήρε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και το τραγούδι της χρονιάς για το “Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53”.

Πηγή: Variety