Με χρωματική παλέτα από παστέλ και ουδέτερους τόνους, ο Ισπανός καλλιτέχνης δρόμου Taquen, ζωγραφίζει μεγάλης κλίμακας πορτρέτα, μέλη σώματος και πουλιά, ζητώντας σεβασμό στη φύση. Πολλές από τις τοιχογραφίες του εστιάζουν στη χειρονομία, την επικοινωνία και τις ενστικτώδεις πράξεις.

Τα πουλιά, πετώντας, ενσαρκώνουν τον δεσμό ελευθερίας και αποδημίας, ενώ γυμνά πόδια στη χλόη ή ένα χέρι που κρατάει σφιχτά ένα λουλούδι, μεταδίδουν επιθυμία για φυσική επαφή. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ αποκομμένοι ζώντας παράλληλα με τη φύση – και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να τη μοιραζόμαστε, να βιώνουμε την εμπειρία της, να τη ζούμε, και με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να την κατανοήσουμε και να τη σεβαστούμε», τονίζει μιλώντας στο Colossal.

Αυτό το διάστημα, ο Taquen εργάζεται σε τοιχογραφίες στο Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία και την Ισπανία και ταυτόχρονα σε ένα εννοιολογικό πρότζεκτ που εστιάζει σε διαδρομές και βάδισμα. Στον λογαριασμό του στο Instagram ( https://www.instagram.com/taquen/ ) δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε τα πρότζεκτ του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ